Dødvægt

Dødvægt Book Cover Dødvægt
Dicte Svendsen #9
Elsebeth Egholm
Krimi - femikrimi
Politikkens forlag
1/8 2015
alle formater
393

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Dicte og hendes kæreste Bo er taget til Malta. Bo afholder et kursus for fotograf-elever på denne eksotiske ø.

En af eleverne Natasja er lidt mere kvik end de andre elever. Hun er Bo´s mønsterelev og er meget ivrig med sit kamera. Under turen derover kommer de ind i et voldsomt stormvejr og alle på færgen er syge på nær Bo og Natasja.

Natasja går på opdagelse på færgen og tager billeder af deres med passagerer, også dem der ikke virker så glade for det.

Samtidig med at færgen lægger til kaj er en båd fuld af flygtninge også i havnen. Båden kæntrer og vandet er nu fyldt af afrikanske flygtninge. Besætningen på færgen begynder at bjerge alle disse mennesker. Pludselig midt i mellem alle de mørke kroppe får de øje på en hvid krop. En ganske ung pige.

Hvem er hun ? Hvordan er hun havnet i vandet?

På en efterfølgende fotoekspedition forsvinder Bo og Natasja. Dicte står nu alene med resten af fotoholdet og sorgen over en forsvundet Bo. Hun henvender sig til politiet for at få hjælp til at finde de forsvundne. Her møder hun Jack som både er lokal politimand, men også meget charmerende.

 

I denne bog vælger Elsebeth Egholm at tage læserne med til en eksotisk ø. Dette gør at romanen er meget atypisk i forhold til de forrige. Kultur, politik, trafficking, religion, fart og spænding er de ingredienser der er rørt sammen i Dødvægt

Den kan sagtens læses selvstændigt, de referencer der er til tidligere romaner bliver fint forklaret.

Bogen er skrevet så man følger flere forskellige personer igennem romanen, dette er gjort så man altid ved hvor man er og hvem man følger. Sproget er let tilgængelig og alle kan være med.

Jeg giver bogen 4 stjerner