Hjertets Mørke

Hjertets Mørke Book Cover Hjertets Mørke
Niels Frederik Westberg
Spændingsroman
Byens Forlag
2015
166

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Robert tager til Nordjylland, til sin far´s lille afsidesliggende skovhytte. Faderen er dødelig syg, så syg at man ikke kan tale med ham. Han bliver kørt på hospitalet samtidig med at Robert ankommer.

Det efterlader Robert i hytten, sammen med faderens humørsyge gamle kat.

I hytten findes der masser af minder fra faderens liv - Bl.a. fotografier der vidner om, at selvom Roberts far blev enkemand i en tidlig alder, har han ikke ligget på den lade side rent erotisk.

Den seneste hjemmehjælper der har hjulpet faderen, viser sig at være en tidligere elskerinde, hun ligger inde med en gammel aflåst lægetaske, som hun overlader til Robert da faderen afgår ved døden - men de kan ikke finde nøglen til tasken nogensteder.

Robert benytter roen i huset til at passe sit job - han er illustrator og arbejder på tegninger til en bog om en opdagelsesrejsende og hans rejse til Congo hvor slaveri og ondskab er den regerende magt.

Robert ligger mærke til en underlig mand der står udenfor kirken ved faderens begravelse. En bred, muskuløs albino der ikke deltager i hverken begravelsen eller receptionen - men til gengæld står han pludselig i faderens hytte. Inden Robert ser sig om, sidder han ved siden af kæmpen, i en bil på vej til "Onkel" - et spøgelse fra faderens fortid - han påstår at Robert nu må overtage gælden efter sin far,  900.000 kr.

Historien er rimelig spændende og intensiteten holder det meste af bogen igennem.

Der er et godt flow i historien og der er fine beskrivelser af naturen omkring skovhytten og resten af skoven. Personerne er troværdige og bliver fint beskrevende.

Der bliver hoppet lidt frem og tilbage i tiden, men bliver gjort så man stadig kan følge med hvor man er og hvem man følger.

Som en sidegevinst beskrives den historie tegneren skal illustrere som giver uhyggen en tand op.

Jeg giver historien 3 stjerner.