Retfærdighedens Pris

Retfærdighedens pris Book Cover Retfærdighedens pris
Marcus Falck - serie # 2
Poul Erik Larsson
Kriminalroman
Mellemgaard
2012
Ebog - hardback
365

Bedømmelse: (5/6 stjerner)
I Kokkedal på Nordsjælland sker der et hjemmerøveri der går gruelig galt.

Det er 3 unge drenge der har været på spil og det ender med at to af røverne forbløffet ser på mens deres leder slår et ældre ægtepar ihjel.

Jagten på de 3 drenge går ind og et puzzelspil skal ligges inden de rigtige gerningsmænd bliver opsporet Derud over sidder morderen fra Poul Erik Larssons første roman dukker op igen efter en flugt fra den sikringsanstalt er han på springtur og jagten er gået ind.

I denne roman formår forfatteren at skrive så levende at man nærmest er med på bagsædet af politiets bil når de jagter forbryderne og man føler gyset når de næsten får fat i vedkommende.

Denne beskrivende måde at skrive på er meget gribende for læseren.  Der er nogle fremragende personbeskrivelser fra området hvor handlingen foregår. Bipersoner som starter med at være bipersoner men som pludselig bliver en større og større brik i bogens handling. Naturligvis er bogen stadig en Marcus Falck roman hvor man følger politiets arbejde men et par naboer til en af vores forbrydere kommer til at spille en afgørende rolle i bogen, og det er rigtig godt tænkt af forfatteren. Det er en fordel hvis man har læst den første roman så man kender til forbryderen fra første bog men også den gennemgående rollebesætning på politigården. Dog kan romanen læses selvstændigt.