Pigen i den gule kjole

 

 

Pigen i den gule kjole Book Cover Pigen i den gule kjole
Nis Georg Bøgen
Skønlitteratur
Tankegods
2014
paparback
362

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Bogen der er en debutroman af forfatteren.

Den handler om en ung mand Søren der beslutter sig for at han skal finde lykken i København og har hørt at man kan finde job i det danske postvæsen. Dette bliver også ført ud i livet og han får ansættelse der. Han møder en aften i byen en ung pige i en gul kjole der virker lettere overrislet der synger og er i godt humør. Han bliver lidt fascineret af den unge pige men kender ikke engang navnet på hende.

Han møder en anden ung pige, Charlotte der påvirker hans fremtid i en retning han bestemt ikke havde troet. Hans liv tager en kovending da han begynder på studenterkursus som han består med hjælp fra Charlotte og ikke mindst hendes far. Hun bliver også ankermand for hans videre udvikling som student på universitetet hvor han studerer kunsthistorie. På grund af omstændigheder Søren ikke selv er herre over ender hans forhold til Charlotte.

Ved et tilfælde møder han igen pigen i den gule kjole, dette møde giver anledning til endnu et vendepunkt i sørens liv.

Bogen berører mange forskellige problematikker man møder i sit liv, men romanen påpeger også at sorg, glæde, sammenhold, kærlighed, modgang og andre at livets indholdsstoffer er nødvendig for at gøre livet værd at leve. Uden påvirkninger mange steder fra bliver livet bare gråt og trist.

Bogen er holdt i et letlæselig sprog og handlingen fanger dig fra første side.