Drengen fra Godhavn

Drengen fra Godhavn Book Cover Drengen fra Godhavn
Ole Tornbjerg
Skønlitteratur skrevet ud fra en rigtig livshistorie
Politikens forlag
2015
alle formater
328

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Kalle er 13 år. Han hører med til den hårde del af kliken, som ikke er bange for nogen. Slet ikke for rødderne fra den anden side af byen. De har styr på det og dækker hinanden hvis noget går galt.

En dag kommer Kalle dog i problemer. Han skal skaffe nogle penge til noget slik til de store rødder. Der er ingen anden udvej end moderen pengepung. Det er ret pinligt da det bliver opdaget og han lover aldrig at gøre det igen.

Kalle bliver en dag passet op af to herrer i fint tøj. Det spørger ham hvad han hedder og tager ham med sig. De herrer er fra børneværnet og tager ham med til et sted for unge drenge med adfærdsmæssige og sociale problemer. Stedet hedder Godhavn - og navnet kunne ikke være mere malplaceret.

Godhavn bliver ledet af en forstander der mener at vold og psykisk terror er måden at styre 50 unge drenge på. Der følger nogle år hvor Kalle finder udveje at overleve på. Han skal vare sig for lærer, for standeren og ikke mindst de store drenge der har deres helt egen agenda der naturligvis udnytter de små drenge på det groveste.

Drengen fra Godhavn er en grusom fortælling om et børnehjem fra 1960 erne hvor pædagogik var en mangelvare og hvor kæft-trit og retning krydret med masser af tæsk fra "dagens ret" Den er bygget op fra en sandfærdig historie, selvom det er svært at tro.

Bogen er bygget op i tre dele, livet på Godhavn, hvordan livet former sig efter sådan en start og en slutning hvor Kalle kommer tilbage til Godhavn og møder et par af de kammerater der som ham har overlevet tiden efter opholdet.

Bogen er velskrevet og meget barsk. Den er ikke for sarte sjæle men desværre en del af Danmarkshistorien man ikke har lyst til at vide noget om. Man bliver fanget af handlingen føler med Kalle hele vejen igennem

Jeg giver bogen 4 flotte stjerner