Korsvejen

På skattejagt i Mississippi

Han er taget til Mississippi for at besøge en berømt Bluesguitarist´s grav, Legenden Robert Johnson´s. Der går nogle rygter om ham. Man siger at han slog en pagt af med djævlen. Han kunne få den berømmelse han drømte om – hvis han solgte sin sjæl til djævlen og kunne høste alt den ære han ville, indtil han blev 27 år. Der fik han et medlemskab af “Klub 27” sammen med en del andre i samme branche – Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jimi Hendrix og mange andre. Heldigvis er B-Joe mere end 27 år så han kan ikke bliver klubmedlem lige der.

B-Joe beslutter sig at lave en “Mojo”- en Lykkeamulet som måske kan give ham lidt af den berømmelse Johnson havde. Han tager nogle få effekter fra blueslegendens grav og putter dem i en lille lærredspose med en snor i, til at tage om halsen. Dette bliver udslagsgivende for hans liv.

Da han vender hjem til Danmark kan han mærke det med det samme – hans musik ryger på radioens top 10 liste, endda med flere numre fra samme plade. Koda-pengene strømmer ind og B-Joe er ikke i tvivl om hvad der har været udslagsgivende for succesen.

Han kommer nu til at tænke på, at der kunne være andre musikere der kunne bruge sådan en håndsrækning. Så det er jo nærliggende at tage tilbage til Johnsons grav og producere nogle flere “mojo´s”, man kunne måske endda åbne en lille butik med de små lykkeposer !

Der skal dog lige nogle ting på plads først: Hvor meget jord kan man få med sig i tolden tilbage til Danmark ? – Kan man måske få lov til at købe små bjælkestykker fra Muddy Waters´hytte, der er placeret på det museum der er oprettet for at hylde blueslegenden ?  Kunne der være andre musikeres gravsteder, hvor man kunne finde lignende effekter ?

B-joe må tilbage til staterne! Men allerede inden han forlader Danmark kommer første tegn på at det ikke bliver den tur han regner med. Han får en voldsom høj feber som bare bliver værre og værre jo tættere han kommer på Mississippi.

 

 

Denne historie kan nærmest sammenlignes med en omvendt skattejagt. Man søger lykken, finder den og finder først ud af bagefter, at det måske ikke er så nemt at håndtere den, som man havde regnet med. B-Joe har skrevet en spændende og til tider uhyggelig historie om jagten på berømmelsen, og hvad der sker når man bliver for grådig.

På turen tilbage til staterne støder han på mange mærkværdige personer. Det er en del gode stemningsbeskrivelser – læseren bliver inviteret med på bar – af den mere snuskede art, i gospelkirke hvor B-Joe er den eneste hvide til stede, i et meget faldefærdig hjemsøgt hus.

Han møder hver sin lejr, når man snakker om voodoo og Mojo´s. Han møder både Voodoo-kyndige der nærmest lever og ånder for den mørke magi og “almindelige” amerikanere der nærmest tyer til vold for at slippe af med den mystiske fremmede, der vil vide mere om det der mørke, farlig og yderst mærkelig noget.

“Korsvejen” er en god historie med en fin morale – det er ikke altid man skal taget den letteste vej til succes…

Faktaboks: 

 Korsvejen 
 B-Joe Johansen
 Skønlitteratur – eventyr 
 Turbine  : 
 2017 
 261
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget