Morder-Anders og hans venner (samt en uven eller to)

Kan en morder forbedre sig ?

Morder-Anders og hans venner (samt en uven eller to) Book Cover Morder-Anders og hans venner (samt en uven eller to)
Jonas Jonasson
Komedie
modtryk
2015
alle
300

Bedømmelse: (3/6 stjerner)
Per Persson er ikke startet helt optimalt på sin tilværelse. Hans mor døde i barselssengen, hans far forlader ham tidlig i livet og overlader hans opdragelse til farfaderen.

Pers farfar sælger heste. Problemet er at landmændene efterhånden køber flere og flere traktorer - så farfaderen dør, sparket omkuld af den sidste hest han ejede. Nu står Per alene i verden. Han får arbejde på det lokale hotel. Han lever af at udlevere nøgler til unge piger der forsvinder op på værelset med forskellige herrebekendskaber. Per flytter ind i baglokalet der ligger bagved receptionen - det kan han jo ligeså godt.

En af de gæster der kommer på hotellet hedder i folkemunde Morder-Anders. Men han lover faktisk at han nok har slået den sidste mand ihjel - så sjovt er det jo heller ikke at sidde inde, og så længe han ikke blander spiritus og stærke piller så skal han nok holde sig i skindet.

En dag møder Per en ung dame - en præst der er smidt ud af hendes faders kirke af sin egen meninghed - hun ændre livet for dem begge to meget radikalt.

Jonas Jonasson har sin helt egen måde at underholde sine læsere på. Hans karakterer i hans bøger er så overdrevne og karikerende at man bare kan læne sig bagover og lade sig underholde. Realisemen er flyttet hjemmefra og det er på sin vis meget befriende.

Jeg læste "den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt" med meget stor fornøjelse. Må lidt indrømme at denne bog ikke helt når op på samme underholdnings-niveau.

Jeg giver bogen 3 stjerner.