Datingroulette

Netdating på godt og ondt

Johan er enlig far til en teenager-pige på 17 år. Han har yderligere 2 voksne børn der er flyttet hjemmefra. Han kone er for kort tid siden død af cancer, og han forsøger sit bedste for at være både mor og far for sin hjemmeboende datter. Når han ser tilbage på det samliv han havde sammen med hustruen, var den meget kontrol- og rutinepræget, dagligdagen grænsede ind imellem til det kedelige.

Han begynder at surfe lidt på nettet og finder hurtigt nogle datingsider. Herigennem møder han kvinden Maj. Hun bor sammen med sin bror og er ved første øjekast en del mere spændende end Johans kone nogensinde har været. Hun er frisk og løssluppen og det hele kunne være så godt. Men der er et problem.. Johan er slet ikke forelsket i Maj. Han forsøger alt hvad han kan at blive det, for det ville jo gøre situationen meget lettere for begge parter. Han ender med at afslutte forholdet og vil nu hellige sig sin datter og være mere sammen med hende.

Men…

Kort tid efter bryder helvede løs. Døren til hans hoveddør bliver ødelagt, telefonen kimer konstant – enten med sms eller samtaler hvor ingen siger noget i den anden ende, mursten flyver ind af køkkenvinduet en sen nattetime – og det er kun toppen af isbjerget.

 

Lotte er enlig mor til 2 børn, og hun har haft en alt andet en god start på dagen. Hun har i sine unge år nærmest gjort det til et varemærke: at møde de forkerte mennesker. Hun bliver meget hurtig gravid med det første barn. Hun møder en fantastisk fyr, enhver kvindes drøm. Lige indtil hun finder sig selv alene i en lejlighed, kun venten på det psykopatiske “drøm” af en mand, at vente på.

Da hun endelig tager sig sammen til at bryde forholdet, kaster hun sig ud i et nyt, næste mere håbløst et. Hun møder en stof og alkoholmisbruger, og det varer ikke længe før hun deler hans laster. Kun da hun i et klart øjeblik opdager, at der nok er andet her i livet, bryder hun med ham.

Hun nedsætter sig som konsulent, med speciale i netdating og parforhold. Her møder hun Karina, hvis historie til en forveksling minder om de andre to´s skæbne.

Datingrouletten er en totalt tidsvarende roman, der tager et problem op, alle kan komme til at forholde sig til. Jagten på den eneste ene. Det er jo ikke nødvendigvis en selv der står i det, men en du kender. Det faktum at en datingprofil på en webside for enlige, er for mange den nemmeste løsning, hvis man evt har mindre børn eller bare er blevet for gammel til diskotekerne og for ung til “bal for de unge på 40” Problemet er bare at man aldrig ved hvem man møder på disse sites. Nogle af profilerne har store problemer på den ene eller anden måde.

Bogen er spændende og det er forfriskende at forfatteren lader en mand være udsat for stalking og det for en gangs skyld er kvinderne der må være de stærke.

Ved siden af de faste hovedpersoner i bogen, følges også en ung mand. Han har i sin barndom været kuet af sin mor, der har været misbrug og han har derigennem fået et forkvaklet forhold til kvinder og især sin mor. Hans historie ligger nu og da og ulmer mellem fortællingen om de andre hovedpersoner.

Romanen er ikke ret lang og er relativ hurtig at komme igennem. Persongalleriet er farverigt og spændende og personernes skæbner bindes på nysseligste vis fint sammen til sidst.

 

Faktaboks: 

Titel: Datingroulette
Forfatter: Irse Kræmer
Genre: Spændingsroman/ Krimi
Forlag:  Eget forlag
Udgivet: 2015
Sider: 264
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.