Brændende Kærlighed

En fin hyggekrimi fra Sønderjylland

Jens Peter Jensen er enkemand og en meget erfaren politiefterforsker. Han får en dag en invitation med posten, der bringer minderne fra en svunden tid til live.

Han er inviteret til bryllup på sin hjemstavn. To af hans gamle klassekammerater har tilsyneladende fundet sammen og skal smedes i hymens lænker.  Jens Peter er lidt i syv sind. Sidst han så brudgommen, Gregers var det ligesom der kom lidt kold luft mellem dem og han har aldrig fået taget sig sammen til at få klinket skårene mellem dem. Har ofte haft lysten men ikke modet.

Grete, bruden husker han kun som den uopnåelige, skønne pige. Hende han i hvert tilfælde havde lyst til andet end bare at gå i klasse med.

Han er meget forundret over denne invitation. Det er jo ret længe siden de har set hinanden. Oveni skriver Grete på bagsiden af invitationen at han gerne må komme lidt tidlig. Hun har noget vigtigt at tale med ham om.

Allerede inden brylluppet sker en udvikling ingen havde regnet med – Gregers findes død i sit hjem. Hans hus er brændt og han er formegentlig død af kulilteforgiftning.

Politiets teknikere kan ikke finde noget fordækt ved situationen. Umiddelbart ligner det en kortslutning eller sådan noget. Så den lokale betjent Madsen forhører sig lige hos de nærmeste og naboen og slutter sagen stille og rolig af.

Jens Peter kan ikke rigtig lide historien. Gregers kommende kone er lige blevet snydt for en kæmpearv, for det viser sig at Gregers var mere end bare almindelig rig. Den gamle politimands instinkter er vagt.

 

Historien foregår helt nede i Sønderjylland nede ved Rinkenæs. Forfatteren formår at få en del landsbyidyl portrætteret i sin lille fortælling. Men også sammenspist heden på villavejen træder tydelig frem. De lokales trang til at passe på hinanden og en meget irriteres lokalstrømer, der mener at sådan en storsnudet privatdetektiv fra storbyen, skal bare smutte hjem igen og blande sig så langt udenom som muligt

Det er en lille kort hyggekrimi af bedste skuffe. Man er fint underholdt og læser den i et hug.

Den er ganske fremragende til de krimielskere der ikke bryder sig om de krimier med bloddryppende ofre på hver 2 .side.

Faktaboks: 

Titel: Brændende kærlighed
Forfatter: Jürgen Klahn
Genre: Hyggekrimi
Forlag:  POD
Udgivet: 2017 
Sider: 124
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.