Bye Bye Blackbird

Bye Bye Blackbird Book Cover Bye Bye Blackbird
Axel Steen #2
Jesper Stein
Krimi
Politiken
2013
alle
366

Bedømmelse: (5/6 stjerner)
En ung pige bliver i 2004 fundet i Ørstedsparken, beliggende i det indre København. Marie var lige ny udklækket studine, på vej hjem fra en fest. Det sidste man hører fra hende er en SMS som hun sender til sin far, at hun er på vej hjem.

Hun findes voldtaget, druknet og smidt i parkens sø.

4 år senere kan Axel Stein stadig tydelig huske den lille sorte fugl, hun havde fået tatoveret på sin ene ankel.

Der er sket store ændringer i Politiets organisering. Jim Darling, Axels tidligere makker, er blevet chef for drabsafdelingen. Darlings prioriteter er ikke helt de samme som Axels. Der bliver fokuseret meget på nedskæring og rationalisering. Alle der kan holde fri må heller end gerne afspadsere.

Axel efterforsker en voldtægt og her dukker der en kendt DNA profil op. En ung pige har været til venindeaften, da hun kommer hjem bliver hun opsøgt af gerningsmanden. Han kommer ind via et stilads der bliver brugt af håndværkere om dagen.

Under overfaldet kommer der lidt savl fra gerningsmanden på kvindens lagen. Der findes matchen fra den gamle "solsort-sag" idet samme dna er fundet på Maries studenterhue.

Axel har svært ved at tro at gerningsmanden har kunne holde sig i ro, der var trods alt gået 4 år.

Derfor begynder han minutiøst at åbne og gennemlæse gamle voldtægtssager hvor modus passer med den nye sag. Han begynder at finde de gamle beviser frem og får retsmedicinsk afdeling til at tage forskellige tests. Det stemmer ikke helt overens med politiets nye sparplaner.

Samtidig spøger gamle minder fra privatlivet i baghovedet på Axel- det var lige nøjagtig solsort-sagen der opslugte ham så meget  at hans daværende kone fik nok og forlod ham.