Serien om Dirk Hoffmeyer – 5 noveller

Conny Overgaard bliver, efter en voldsom storm fundet død på fiskekutteren “Birthe”.  

Drabsefterforsker Dirk Hoffmeyer forbyder nu skibets besætning at bruge kutterne, så længe han ser på omstændighederne omkring dødsfaldet. Det falder bestemt ikke i god jord. 

Resten af besætningen hævder at de fandt den unge kvinde, liggende død på dækket. Hun var midt under stormen gået derop, hvilket naturligvis var meget ufornuftigt. En ulykke var ifølge skipper nærmest uundgåeligt. Men der er noget der ikke passer med deres forklaring.

Søren Ole, en ung mand fra det indremissionske miljø bliver fundet død i en sø ved Klitmøller. Han har på overfladen styr på livet. Han er vellidt i menigheden og gift med gravid hustru og har stolte forældre – men hvorfor ligger han nu død i søen ?

Endnu en speget sag venter Dirk Hoffmeyer og hans kollega Jørgen Olsen. 

Adam, den unge præst i landsbyen Hune, bliver fundet livløs i præsteboligen. Han er slet ikke ventet idet han har været på kursus, og er kommet tidligere hjem. Det er kæresten Eva, der finder ham da hun kommer for at vande blomster.

Multimillionæren Albert De Graaf har begået selvmord. Begravelsen bagefter bliver en dramatisk en af slagsen. Ekskonen og den nye unge kone kommer i et voldsomt skænderi.

Hoff og Olsen kommer ind i sagen da graveren på kirkegården møder ind til en almindelig arbejdsdag og ser til sin gru at gravpladsen hvor Albert de Graaf skulle have ligget står tom. Hvem stjæler et lig ??

Dirk Hoffmeyer bliver kaldt ud til stranden ved Grenen, lige midt i sommerferien. Hustruen, er efterhånden vandt til ikke at have manden for sig selv, og må så feriere alene. 

Det viser sig at en lokal, tidligere popprinsesse er fundet død i strandkanten, hun er blevet kvalt i strandens sand, ser det ud til. Hun har, viser det sig, en del sprut i blodet – men er det så simpelt ?

 

Denne flok “Kriminoveller” er skrevet af en gruppe forfattere, med en fælles mission. Scenen er sat i Nordjylland. Klitmøller og selveste Skagen er blot to af de lokationer, som den almene dansker kender ganske godt, og som efter endt læsning af disse fortællinger, måske vil se lidt nærmere på omgivelserne, næste gang de ligger vejen forbi.

Morten Remar, David Garmark, Stephan Garmark og Tommy Thorsteinsson (der er med i den sidste) er kendt hver især for at skrive krimier i forskellige genre. De formår i disse små historier at fortælle en fælles historie, hvor drabsefterforsker Dirk Hoffmeyer og hans trivelige makker Jørgen Olsen har de gennemgående karaktere, der skal løse de mordgåder der bliver beskrevet.

Det er en rigtig god ide forfatterne her har fået. Det er små mordgåder der er lidt hyggelige og ikke med for grumme detaljer. Simpelthen underholdning til alle der kan lide små krimier, der lige passer til en lang gåtur, hovedrengøring eller en lang køretur – hvis man er til lydbøger. Det er overkommeligt og historierne har ikke andet med hinanden at gøre end at efterforskerne er de samme, og kan derfor sagtens læses/lyttes hver for sig.

De findes både som lydbøger, der kan høres bl.a. på streamingtjenesten Mofibo og kan købes i boghandlen som små selvstændige bøger. Måske en god ide til en værtindegave, mandelgave eller anden lille gave til en man ved, kan lide en hyggekrimi.

Håber da bestemt at de herrer, forfattere skriver nogle flere af disse små fortællinger, som de evner at få strømlinet så skrivestilen jævnes ud og bliver den ens, selvom forfatterne er forskellige fra bog til bog.

Lydbøgerne bliver læst op af Skuespiller Carsten Bjørnlund og David Garmark – efter min mening burde David Garmark have læst dem alle op – hans stemme passer godt til fortællingerne og er behagelig at lytte til. 

 

Faktaboks:
Titel: Kriminoveller fra Nordjylland

Forfatter: David Garmark, Stephan Garmark, Morten Remar og Tommy Thorsteinsson 
Genre: Kriminoveller 
Forlag: Superlux
Udgivet: 2020 – 2022
Lyttetid : 1 time – plus lidt mere pr bog
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)