Tilgiver dig

Trekantsdrama med en ekstra dimension

Janus er gift på 15. år med Tea. De har sammen lille Sascha på 3 år. Forholdet er ved at blive overtaget af faste rytmer og kedelige rutiner.

Janus anstrenger sig meget for at opretholde facaden, både overfor Tea og resten af omverden.  De har jo deres datter som han holder meget af og ikke kan holde ud at leve uden. Skilsmisse her spøgt i baghovedet på ham da nogle gange i den forløbne tid.

Den unge Simone begynder på Janus´s skole som vikar for 3.klasse. Hun skal kun være der i en kort periode, indtil hun skal starte som jordmoderstuderende.

Allerede første gang Janus ser hende i læreværelset, ved han at hun er noget ganske særligt. Han mister helt pusten og bliver usikker og forvirret. Han ved ikke rigtig om han skal henvende sig til hende eller flygte ud af den nærmeste dør.

Men han kan slet ikke holde sig væk, hun er nærmest som en magnet på den stakkels midaldrende lærer, og inden der går ret lang tid er hun også opslugt af den kemi der er imellem dem.

Til efterårsfesten på skolen, går det helt “galt”. Janus byder Simone op til dans og de kan ikke længere kæmpe mod det begær der gror i dem begge. En af Janus bedste venner forsøger nærmest i desperation at få ham til at tænke sig om. Overveje hvad han smider på gulvet – men Janus hører slet ikke efter.

Simone har en kæreste på sin egen alder, Tomas. Han elsker Simone højt, men det er endnu ikke lykkedes for ham at få hende til at give sig helt hen i deres forhold. Han vil gerne flytte hen til hende så de kan dele deres hverdag. Men hun ønsker at holde lidt igen. Hun nyder at have et sted hvor hun kan være alene og Tomas må ikke engang få en nøgle til hendes lejlighed.

På et psykiatrisk hospital sidder et stakkels forvirret menneske. Samtidig med at denne historie bliver skrevet ned på hvide papirark, dukker tanken op gang på gang – Har jeg i kærlighedens navn slået et menneske ihjel ???

 

“Tilgiver dig” er en ægte kærlighedsthriller fra hverdagen. Et klassisk trekantsdrama med en ekstra medspiller. Den modne mand der finder sig en yngre kvinde der bliver fascineret at ideen om “en rigtig mand” med en masse erfaring. Set udefra ligner deres forelskelse blot begær uden den dybere kærlighed. Ved siden af har man parrets nuværende partnere som nu skal “afsættes” så man kan komme til at være sammen og det er lettere sagt end gjort.

Nis Jakob har her skrevet om enhver mands “panikalders-fælde” og historien er ganske plausibel. Ved siden af har vi personen på psykiatrisk afdeling som fortæller historien – personen giver historien en thrillereffekt idet man ikke på noget tidspunkt ved hvem det er.

Jeg har hørt bogen som lydbog. Den er indlæst af forfatteren selv og han forstår at underholder den der lytter.

 

Faktaboks: 

Titel: Tilgiver dig
Forfatter: Nis Jakob
Genre: Kærligheds Thriller
Forlag:  Jakob´s Press
Udgivet: 2017 
Sider: 192
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.