Stenens tid

Bogens handling : 

Hassan Al-Nouri har en lang fængselsdom for forbrydelse mod menneskeheden. Idet han er dansk statsborger skal han afsone her. Han skulle efter sigende være ansvarlig for 300.000 menneskers død. 

Han har imidlertid fået konstateret lungekræft og går til strålebehandling på Rigshospitalet. Under en af disse behandlinger sker der et uheld og Hassan afgår ved døden. Men er det et uheld ? 

Søren Storm, der er strålingsekspert, arbejder ind imellem for PE. Han bliver hyret til at finde ud af de nærmere omstændigheder omkring det mystiske dødsfald.

Det danske postbud Hans Jensen har været i hellig krig i Afganistan. Han er konverteret til Islam, og har opnået færdigheder i at fremstille bomber og han sørger for at holde sig i god form. Han har fået besked på at at slå sig ned i Nordeuropa og etablere sig. 

Der er siden gået 6 år og han er blevet gift og hans kone venter deres første barn. Men tanken om hans mission ligger konstant i baghovedet – hvornår skal han igang ? Da en bestemt SMS tikker ind på hans telefon, løber smilet hen over hans ansigt – endelig !

På en bænk i Tivoli skyder den pensionerede professor Bjarne Arnesen sig selv med en pistol han har gemt fra sin tid i modstandsbevægelsen.  28 måneder efter modtager hans stedsøn Kurt Østergård en videobesked, en linkadresse sendt over e-mail. Det er tydelig at se på stedfaderens ansigt på optagelsen, at han er desperat. Han beder mindeligt Bjarne om at stoppe DEM..

Hvem DEM er bliver ikke præciseret yderligere. Videofilen destruere sig selv og Kurt står tilbage med en talkode som den eneste ledetråd til gådens løsning.  Det viser sig at talkoden er en ISBN nummer på bogen ” Hellig blod, hellig gral” – en bog omhandlende en konspirationsteori mod kristendommens mest fundamentale værdier. 

Kurt er journalist, dette her kan han ikke lade ligge, han er nødt til at finde ud af hvad det handler om – jagten på sandheden er gået ind… 

 

Boganmeldelse :

Denne forrygende spændingsroman er en re-release. Den udkom første gang i 2012, men nu bliver den genudgivet sammen med bind nr 2 – Apokalypsens engle. Begge bøger udkommer 27/2.

Jeg må sige jeg kendte ikke forfatteren, men så snart jeg læste om handlingen i bog 1 var jeg klar over, at den var jeg nødt til at læse, og sikken en læseoplevelse jeg fik.

Bogen er på lige over 500 sider og den er spækket med action. Forfatteren har lavet et fremragende researcharbejde. Bygninger, metroturnelle – hvor kun ansatte ellers kommer ned, biblioteker, kirker og politigården i Kbh bliver beskrevet så man nærmest selv er der. Lyde, stemninger og omgivelser er grundig og meget levende gengivet. 

Johan Ottosen kan skrive så læseren sidder og ærgre sig over at man ikke læser hurtigere, spændingsniveauet er rigtig højt, og man mister nærmest pusten. 

Der er naturligvis hovedpersoner i historien, men i denne “Stenens tid” er den fordelt over flere forskellige personer der arbejder på forskellige sager. Men det er skrevet så man ikke bliver forvirret, tværtimod kan det indimellem være så spændende at man ærgre sig lidt over ikke at få fortsættelsen lige med det samme. 

Ved siden af disse hovepersoner er der også et par bi-personer som også får lov til at ” fortælle”. Der er bl.a. et par gadebetjente som man stifter bekendskab med, og når man nærmest har glemt dem, dukker de op igen. 

Kan, som det tydelig fremgår, klart anbefale “Stenens tid” og kan slet ikke vente med at fortsætte læsningen – så går straks igang med bind nr 2..

 

Faktaboks: 

Titel: Stenens tid
Forfatter: Johan Ottosen 
Genre: Spændingsroman 
Forlag: Bukefalos Publishing
Udgivet: Februar 2019
Sider: 504
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.