Askepot (Kristina Ohlson)

 

 

 

Askepot Book Cover Askepot
Frederika Bergman serie # 1
Kristina Ohlson
Kriminalroman
Modtryk
2011
alle formater
407

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

En lille pige forsvinder i toget efter en rejse sammen med sin mor.

Moderen bliver distraheret af en kvinde på en perron lige før Stockholm station. Kvinden sørger for at opholde moderen så hun ikke når toget og hendes lille datter er alene i toget.

Da moderen kommer til  hovedbanegården er datteren forsvundet sporløst. Kun hendes sandaler ligger tilbage på gulvet.

Politiet bliver kontaktet, hvor Alex Reicht har førertrøjen på. Sammen med sine efterforskere prøver han at finde ledetråde i moderens fortid der kan afsløre, hvem der kunne finde på at tage hendes datter fra hende.

Moderens eksmand, som er forsvundet fra jordens overflade, bliver eftersøgt og hans liv bliver kulegravet, og politiet finder ting på hans arbejds computer som ikke just bekræfter hans uskyld i datterens forsvinden.

Ved siden af sagen lærer vi efterforsknings-holdet at kende der bl.a. inkludere Frederika Bergman som er en civil efterforsker  der arbejder i teamet som en form for forsøgs-projekt hos politiet. Hendes medvirken skal kaste alternative anskuelser ind i efterforskningen. Der er delte meninger om hun er til gavn eller almindelig forstyrrende for arbejdet.

Den sidste hovedperson i teamet er Peder som er et pragteksemplar af en mand som har ualmindelig styr på sagen men overhovedet ikke styr på sit eget privatliv, og til tider er det meget nemmere at bo på jobbet.

Det er første gang jeg har hørt en bog som lydbog og denne bog har alligevel kunne fange mig så jeg har holdt ”nålen på pladen” hele bogen igennem. Bogen er en debutroman og dette taget i betragtning er den meget underholdende og lovende for de næste bind i serien.

Den har tidspunkter hvor handlingen er lidt i ”selv-sving” og hvor der ikke rigtig er skred i handlingen. Sproget er letforståeligt og læseren er aldrig i tvivl om hvor man er og hvem man følger. Der er aldrig for mange personer, det er rimelig nemt at holde styr på hvem du følger og hvor du er.