Hævnen

Klara Larsson arbejder som efterforsker ved Århus Politi. Hun har brandefterforskning som speciale. Hun er kendt som en af de bedste i Danmark. Hun danner par med Sebastian Vinther både professionelt og privat. 

Klara har en fortid hun ikke har fortalt nogen om. Da hun var en lille pige blev hun en dag kidnappet af en mand med sort elefanthue på. Han samlede hende op i en blå varevogn og kørte hende hen til et ukendt sted. Her holdt han den lille pige fanget i et helt år. 

Hun bliver fundet af en kvinde i udkanten af en skov. Hun har mentalt lukket af for det der skete med hende under fangenskabet. Hun påstår at hun ikke kan huske ret meget – det hun kan huske kommer i fragmenter og kan ikke bruges til ret meget rent efterforskningsmæssigt. 

Men da lille Veronika på bare 8 år bliver kidnappet ændre sagerne sig. Den lille pige bor i samme by som Klara gjorde dengang og omstændighederne mellem de to sager minder i uhyggelig grad om hinanden. Lycksele politi kontakter Århus politi. De beder om en redegørelse fra Klara – hvad skete der med hende for 30 år siden ? Kan det være den samme gerningsmand ? 

Sebastian og Klara tager tilbage til Lucksele der ligger så langt oppe i Sverige at det nærmest er Lapland – hjem til Klaras barndomsby. Nu er det tiden at gøre op med fortiden… 

Dette er 3. del i serien om “Pyromanen”. Inger Wolf er forfatteren bag denne fantastiske beretning, der i den grad skiller sig ud fra mange andre krimier. 

Hovedpersonen Klara Larsson er ikke den gængse “helt” som man ellers kender så godt fra andre historie. Som vanlig for hende, har forfatteren skabt en person der ikke er pletfri. Hun har faktisk en hel del unoder på samvittigheden. Tendenser der bliver skjult godt, men kæresten har efterhånden fundet ud af at hun ikke er helt ufarlig – især ikke når hun bliver presset. Denne her gang bliver læseren taget med til Sverige – helt op til kolde Lapland og beskrivelserne passer genialt til temaet i romanen. Dystert. mørkt og uforudsigeligt. 

Det er genialt at læseren bliver inviteret med ind i handlingen hvor vi følger både Klara og Sebastian. På den måde får man præsenteret hvad de hver især tænker om sagen, hinanden og mange andre issues. Det bliver gjort så elegant og underholdende at man ikke keder sig et sekund. Inger Wolf er verdensmester i at “holde gryden i kog”. Der sker hele tiden noget der twister handlingen på interessant vis. 

Hævnen er klart den bedste roman i denne serie. Man kommer helt ind under huden på hovedpersonerne og det er både på tide, men også fascinerende at følge. Som læser bliver man flere gange kastet ud i dilemmaet – er det her i orden ? 

Inger Wolf er kendt for sin evne til at få læseren ud på en følelsesmæssig rutsjetur og den bliver man heller ikke forskånet for her. Der er kidnapning af børn, mord, brand men også forholdet mellem hovedpersonerne bliver kastet ud i bump og sving med uforudsigelig adresse. 

Der er kort sagt dømt underholdende læsning. Den eneste anke er, at man ikke skal begynde læsning før man har tid til det. Man slipper den ikke igen når man først går i gang. 

“Hævnen” er et must når man skal vælge litteratur til sommerferien. En krimi der har alt – et højt spændingsniveau, en hovedperson man ikke kan stole på og en fascinerende mordgåde. Kan næsten ikke vente til den næste i rækken.. 

Hævnen kan læses selvstændigt men man bør ikke snyde sig selv for de to forrige romaner i serien. Alle 3 bøger kan lyttes på streamingtjenesten Mofibo – men kan også købes som fysiske bøger hos din lokale bogpusher. 

Inger Wolf har også skrevet : 

Inger Wolf:

Brændte sjæle – Christian Frost #1 – krimi 
Kragemanden – Christian Frost #2 – krimi 
En djævelsk plan – Christian Frost #3 – krimi 

Sort sensommer – Daniel Trokic #1 – krimi 
Frost og aske -Daniel Trokic #2 – krimi 
Sangfuglen – Daniel Trokic #3 – krimi 
Hvepsereden – Daniel Trokic #4 – krimi 
Under en sort himmel – Daniel Trokic #6- krimi 
Det perfekte sted at dø – Daniel Trokic #7

Pyromanen – Klara Larsen #1 – Sorger – storytel-original/ fysisk bog
Pyromanen 2 – Klara Larsen #2 – Giften – Original/mofibo 

Faktaboks: 

Titel:  Hævnen – #3 Pyromanen
Forfatter: Inger Wolf
Genre: Mofibo Original – Krimi
Forlag: Peoples Press 
Udgivet: 2020
Sider : 364
Bedømmelse:
 6 out of 6 stars (6 / 6)