Flagermusmanden

Flagermusmanden Book Cover Flagermusmanden
Harry Hole #1
Jo Nesbø
Krimi
Modtryk
2012
Alle formater
343

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

I denne bog møder vi for første gang Harry Hole. Han er en svensk politikommissær med tidligere store alkoholproblemer.

I en mislykket mission kørte Harry en kollega i døden. Sagen blev dysset ned af svensk politi for at bevare ansigtet udad til. Men inderst inde er det ved at æde Harry op indvendig.

 

Harry er sendt til Australien for at hjælpe politiet med at opklare mordet på en ung svensk pige. Hun er fundet i en havn ikke langt fra den bar hvor hun arbejdede om natten.

Harry møder her Birgitta som også arbejder i samme bar som mordofret. Han bliver fristet og de indleder et varmt og hedt forhold. Naturligvis kun en ferieflirt - eller !!

Harry får en fast makker Andrew, en ung indfødt. Han er lokal kendt og det er rart at have en med der kender til de lokale og deres skikke og  normer. Han er tidligere bokser og ikke så ringe at have på sin side i en trængt situation.

I jagten på morderen får Harry et kendskab til sagn og myter fra det gamle australien som viser sig at værre nyttig viden i forbindelsen med opklaringen af Inges mord.

Det er 3. gang jeg forsøger at læse flagermusmanden - denne gang har jeg hørt den om lydbog - til og fra arbejde, og det har vist sig at være en god ide. Den fangede denne gang og jeg var tilsidst spændt på hvordan den sluttede. Det varer lidt lidt inden handlingen tager fart men den kommer rigtig godt efter det.

Jeg bliver fascineret når jeg i tillæg til en god historie får et lille indblik i et så fremmed lands sagn og myter.

jeg giver den 3 stjerner og glæder mig til næste.