87 sekunder

Mord på Christianshavn

Efterforsket Georg Guldmann får en mystisk sag om en ung kvinde der bliver fundet flydende i Christianshavns kanal. Hun er tilsyneladende druknet. Denne teori ændre dog karakter da retsmedicineren finder en uregelmæssighed på ofrets ene skulder.

Det er imidlertid svært at identificere den unge kvinde idet hun ingen personlige ejendele har på sig.

Heldigvis varer det ikke mange timer før en ung kvinde ringer til vagthavende. Hendes ellers så trofaste veninde er ikke mødt op til deres aftale om brunch.

Det viser sig at den myrdede er kokkeelev på en nærliggende restaurant og Guldmann får endelig lidt at gå efter. En forretning i nærheden af kanalen har et overvågningskamera hængende, rent præventivt mod hærværk om natten. Da efterforskerne ser båndet igennem fra mordnatten, får de helt klamme hænder. En meget fremtrædende politiker fra Christiansborg har været på mordstedet, på det “rigtige” tidspunkt på mordnatten. Det bliver lidt svært at gribe rigtigt an.

Da der bliver fundet endnu et lig, i Christianshavns kanal, hvor drabsmetoden til forveksling ligner den på kokkeeleven, begynder tiden at blive en faktor for Georg Guldmann og hans team. De har med et fået travlt med at finde en seriemorder.

Denne roman er speciel fordi den er skrevet i forbindelse med en serie radioudsendelser på P1.

Lone Theils sagde ja til at forsøge at skrive en kriminalroman “on air”. I radioudsendelserne følger man forfatterens research. Hun taler bl.a. med en retsmediciner, en kvindelig forfatterkollega, medarbejdere på kanalrundfarten i Christianshavns Kanal og mange andre. Her forsøger hun at finde materiale til denne roman.

Man får et indblik i hvor mange mennesker man egentlig skal tale med for at kunne skrive en krimi- hvis man vel og mærket går meget op i research-delen som forfatter. Det er tidskrævende. Det er spændende at følge.

87 sekunder er en rigtig hyggeroman. Georg Guldmann er en klassisk efterforsker, en ældre herre der forstår at sende sine tropper ud og gennemgå bevismateriale og så selv få brikkerne i puslespillet til at passe sammen. Vi befinder os i sagens natur på Christianshavn som for mange er let genkendelig, de fleste danskere har alle været der og det er nemt at se mordsagen for sig.

Det bliver spændende at se om Lone får lyst til at lave mere sammen med P1 og Georg Guldmann.

 

Kan kun anbefale at lytte til potcast udsendelserne på dette link http://www.dr.dk/p1/87-sekunder-mord-pa-p1/

 

Faktaboks: 

Titel: 87 sekunder
Forfatter: Lone Theils
Genre: Kriminalroman/Radioserie
Forlag:  Lindhardt & Ringhof
Udgivet: 2017 
Sider: 190
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.