Giften – (Pyromanen sæson 2)

Klara er ekspert på et område – opklaring af ildebrande. Hun er anerkendt som en af Danmarks dygtigste på sit felt. Men lige nu har hun ferie. Hun er ved at ligge puslespil sammen med sin labradorhund og hun har planer om at dette puslespil skal være færdigt inden hun skal tilbage på arbejde igen. 

I Tromsø i Norge opstår en stor hotelbrand og politichefen i byen er ikke i tvivl – de har brug for hjælp. Han kender Klaras chef og næsten inden tankerne er rigtig på plads, er hunden sat i pleje og Klara er taget til Norge. 

Det, der umiddelbart virker mest mystisk ved denne hotelbrand, er placering af ofrene. Dem der ikke er nået at springe ud af vinduerne, sidder nærmest bare og afventer deres skæbne, uden at gøre noget for at undgå flammerne, tilsyneladende..

Det hele bliver mere mærkeligt da de finder en “mobil-jammer” udenfor hotellet. Det er en lille boks der bevirker at alt mobiltrafik ud af hotellet bliver stoppet. Det varer ret længe inden lægerne der obduceret ofrene tør gætte på hvordan sammenhængen er. 

De overlevne gæster fra hotelbranden dør en efter en. Det ligner umiddelbart en maveforgiftning. En af lægerne kan pludselig huske at han har set sådanne symptomer før, nemlig en forgiftning med præparatet Abrin, der er virkelig giftigt i selv de mindste mængder. Et stof der kan udvindes af en plante, der nærmest ligner en bønneplante. 

“Giften” er en “Original” som foreløbig kun kan lyttes/læses på “Mofibo. Dette er sæson 2 i serien om “Pyromanen” og nu bliver bladet sørme taget fra munden. Der kommer skub i alt omkring hovedpersonen Klara. Både de indre dæmoner men også hendes følelsesliv bliver vendt, drejet og ikke mindst twistet til både den heldig, men også uheldig side. Man finder ud af at Klara bestemt ikke er en frk hvemsomhelst. Hun er ret komplekst sat sammen, der har sine egne dæmoner at slås med. 

Inger Wolf levere som vanligt gys i højeste kaliber, man sidder i lange passager helt ude på kanten af stolen og ind imellem glemmer man helt at trække vejret ordentlig. Der er passager hvor man har lyst til at sætte oplæserens hastighed i vejret, så afsløringen kan komme lidt hurtigere.

Forfatteren har en fantastisk skivestil og det betyder ikke noget om hun beskriver “helten” – politiet eller om det er gerningsmænd. Alle bliver lige godt beskrevet og læseren har et ben i hver lejr, hvor opklaring og udførelse af kriminalitet følges af. Det giver et godt flow i historien, man er bare alt for spændt på hvordan det hele ender, til at gå i seng, ud og lave mad eller andet udenomshalløj.

Sebastian, Klaras kollega fra dansk politi, kommer til Norge for at hjælpe Klara og allerede fra starten ulmer følelserne mellem dem – og ikke kun de gode af slagsen.

Gerningsmanden er godt udtænkt hans tankegang er ret forskruet, og han er en hård modstander for de to danskere. 

Historien fanger læseren/lytteren lige med det samme og personligt synes jeg at “Giften” er en tand bedre end den første sæson “Sorger”, der dog også er meget fængslende. Det kan klart anbefales at læse/lytte den først hvis man ikke har stiftet bekendskab med persongalleriet før. Men det er ikke et must. Man kan sagtens hoppe på her. 

Faktaboks: 

Titel: Giften – Pyromanen Sæson 2
Forfatter: Inger Wolf 
Genre: Kriminalserie – Original (Mofibo)
Forlag: Mofibo 
Udgivet: 2019
Sider: Kan lyttes på 9 1/2 time 
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.