Da Vinci Mysteriet

Symbolforsker Robert Langdon bliver opsøgt på sit hotelværelse det franske politi. Langdon er virkelig træt og magter faktisk slet ikke gæster.

Det franske politi  vil have ham med på udflugt i Paris. Turen går til Louvre museet, hvor man tidligere på aftenen har fundet museumsdirektøren myrdet. Landon havde en aftale med direktøren aftenen før denne hændelse. Denne aftale har politiet fundet i direktørens kalender. Dette er grunden til politiet er interesseret i at tale med Langdon.

Selve mordscene ser underlig ud. Museumsdirektør har taget tøjet af, han ligger på gulvet som den “vitruvianske mand”. Ved siden af sig har han skrevet en kryptisk besked, hvor Langdons navn indgår. Han har brugt sit eget blod til at skrive med. Efterforskningslederen virker meget kølig overfor Landon og det går hurtigt op for symbolforskeren at han er mistænkt i sagen.

Den unge kryptograf Sophie Neveau, der også er ansat i politiet, dukker op med under påskud af at skulle se på teksten der er skrevet på gulvet, men inden længe finder Landon ud af at hun har helt personlige grunde til at være på mordstedet. Det viser sig at direktøren er hendes bedstefar og beskeden på gulvet af stilet til hende og ikke til andre.

Til gengæld bære beskeden præg af at hun skal bruge Langdon, før hun kan finde ud af hvad det egentlig var bedstefar ville fortælle hende.
Pludselig befinder de to sig i en hæsblæsende jagt hvor de bliver forfulgt både af politiet og af en religiøs organisation de ikke ved hvem er.

Parret finder ud af at Sophies bedstefar skjuler en hemmelighed der har været en gemt væk helt tilbage til Kristi tid. En hemmelighed der en af grundstenen bag kristendommen. Overraskelsen bliver total da de finder ud af at de leder efter den hellige gral.

I denne klassiker af Dan Brown bliver læseren inviteret med på en hæsblæsende jagt, hvor selv den mest hærdede krimilæser mister pusten. Hvis man aldrig har været i Paris, på Louvremuseet før, så har man det næsten efter man har læst denne roman.  Forfatteren har en storslået evne til at beskrive omgivelser, så man næsten selv har set dem.

Vil dog opfordre nye læsere af denne roman til at købe den illustrerede udgave, her er malerier, bygninger og begivenheder rigt illustreret med flotte billeder.

Handlingen bliver holdt rigtig godt i gang hele bogen igennem, og Da Vinci mysteriet er ikke til at ligge fra sig igen. Selve konspirationsteorien der bliver beskrevet i bogen, giver endda grobund for spekulationer bagefter, hvis man ellers synes emnet er interessant. Det er fuldt forståeligt at der var en del foredrag, diskutioner og almen snak om denne bog, da den udkom for 15 år siden.

Denne roman, var en af de værker der satte mig igang med at læse igen, efter en lang pause på over 10 år. Jeg var totalt fascineret og jeg er sikker på at andre vil blive det samme, hvis ikke man har stiftet bekendskab med dette mesterværk før. På trods af at jeg har læst den 2 gange før – opslugte den mig igen og der var stadig nye ting jeg ikke havde opdaget de første gange jeg læste den.

Det er helt klart en af de bedste bøger jeg nogen sinde har læst !

Faktaboks: 

Titel: Da Vinci Mysteriet
Forfatter: Dan Brown 
Genre: Krimi/Historisk
Forlag: Politikens Forlag 
Udgivet: 2003
Sider: 456
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

 

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Bogen kan lyttes på Mofibo.