Frost og aske

Lukas, en lille dreng på 8 år bliver en eftermiddag fulgt over gaden af en pædagogmedhjælper. Han forsvinder sporløst på vejen fra skolefritidsordningen til hjemmet.

Senere bliver den lille drengs lig fundet i Giber Å, tæt ved Århus. Han er blevet kvalt med en fiskesnøre og er meget forbrændt på sine hænder.

Den karismatiske efterforskningsleder Daniel Trokic, er svært mærket af denne frygtelige sag og specielt taget i betragtning at ofret kun er 8 år. Han begynder det tunge opklaringsarbejde. Han synes at møde “muren” hver gang han taler med nogen i Lukas´nærmiljø. Ingen ved noget og ingen vil sige noget.

Trokic´s højrehånd Lisa Kornelius er tilmeldt et profileringskursus i Amsterdam. Kurset er arrangeret af Scotland Yard og har været hundedyrt for den øverste Chef. Lisa vil hellere blive i Danmark, både på grund af Lukas sagen men også kæresten trækker i den anden ende.

Den lille landsby er i chok og alle ser skævt til hinanden, mon morderen går frit omkring i den lille landsby? det kan ovenikøbet være en i det nære netværk.

Bogen er en glimrende 2´er. Man kender personerne nu og kan se dem udvikle sig. Det skal dog bemærkes at den sagtens kan læses selvstændigt.

Emnet er lidt kontroversielt idet det handler om en lille dreng og dette giver en uro i maven under læsningen af bogen. Men modigt af forfatteren at tage hul på så svær en problematik.

Der er en flot beskrivelse af hvordan det nogen gange er tilfældigheder der er udslagsgivende for opklaringen af mysterier.

Romanen har en stolt plads i min bogreol og skal klart læses igen på et tidspunkt. Anbefalinger herfra

Faktaboks: 

Titel: Frost og aske
Serie: Daniel Trokic #2
Forfatter: Inger Wolf
Genre: Kriminalroman
Forlag:  People´s press
Udgivet: 2008
Sider: 285
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)