Kærlighed for voksne

trekantsdrama i bedste kaliber

Christian er entreprenør og møder ved et byggeprojekt, den smukke, lidt yngre Zenia. Det var ikke meningen at der skulle ske noget mellem dem, men da lejligheden byder sig, slår Christian til og deres affære har nu stået på i 6 måneder. Det startede i alt uskyldighed med små søde SMS beskeder og udviklede sig derfra, nu er Christian fanget i forholdet. Han er dybt forelsket.

Leonora er hjemmegående. Hun blev i sin tid uddannet musiker, med en lovende violinistkarriere i vente. Da hun lærte Christian at kende var fremtiden på sin vis sikret for dem begge. Men det hele blev vendt på hovedet da de fik deres søn. Johan blev dødelig syg, han fik konstateret leukæmi og blev ikke spået mange overlevelseschancer. Ægteparret valgte at Leonora skulle blive hjemme og passe på Johan og Christian skulle skaffe pengene, så dette kunne lade sig gøre.

Christian føler sig i den grad splittet mellem 2 kvinder. Den fornuftige, lidt kedelige mor til sin søn, som han føler han kender som sin egen bukselomme. Og den unge, livlige og meget spændende kollega der vil ligge verden for hans fødder.

Zenia er ved at miste tålmodigheden og hun vil have Christian til at tage det valg, han har så svært ved. Hun starter lavinen en nat, hvor hun sender spandevis af SMS beskeder til Christian, hvor hun bedyre hvor meget lyst hun har til ham.

Selvfølgelig opdager Leonora at han telefon bipper uafbrudt, også selvom den står på lydløs. Hun konfrontere ham til sidst og han påstår at det er hans bror Peter, der har en affære og at Christian bare er mellemled mellem de to parter.  Leonora tror ikke på hans forklaring og forlanger at se de beskeder, så hun kan se at der står Peters navn i dem.

Christian ser ingen anden udvej end at smadre telefonen ind i væggen. Mistænksomheden er nu for alvor vagt hos den bedragede hustru.

 

“Kærlighed for voksne” er et sandt, klassisk trekantsdrama, med et eller ret mange twists. Anna Ekberg er et synonym for forfatterparret : Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Disse to herrer har en evne til at twiste og dreje en historie så læseren, lige når man tror at nu har man styr på personerne i historien, så sker der noget der vender situationen helt på hovedet.

I denne bog er det ingen undtagelse. Lige som man synes man har styr på hvem der er de “gode” og de “onde” sker der noget, der sår tvivl om hovedpersonernes intentioner og personlighed.

Romanen er underholdende bygget op. Historien bliver fortalt fra flere forskellige vinkler. Man får fortællingen fra Leonora, Christian men også fra en gammel efterforsker som har en dag sammen med sin datter. Her fortæller han historien med alle de grusomme detaljer. Datteren tager det i starten lidt køligt, hun er vandt til faderens historier. Efterhånden som historien udvikler sig bliver hun alligevel nysgerrig og vil høre mere.

De fortæller aldrig om de samme hændelser, historien fortælles nogenlunde kronologisk. Men bare fra forskellige synsvinkler. Dette gør bogen spændende og medrivende.

Temaet i denne bog er ret modigt valgt. I dagens Danmark er der mange ægtepar der går fra hinanden netop i denne periode, ægteparret i historien befinder sig i. Netop fordi at hvis man er kommet så langt i samlivet, så er den første forelskelse for længst afløst af noget så simpelt som – hverdagen.

Bogen kan være en inspiration til alle med et længerevarende forhold, at man skal huske hinanden, selvom man har været sammen længe. Give hinanden plads men også at være der for hinanden.

Hvis man er til bøger med spænding, fart og personer man slet ikke kan regne med, så er denne bog klart en kandidat til liggestolen i haven her til sommer.

 

Faktaboks: 

Titel: Kærlighed for voksne
Forfatter: Anna Ekberg
Genre: Spændingsroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2017 
Sider: 382
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.