Selfies

Rose i dyb dyb krise

En ældre dame bliver overfaldet i Kongens Have en sen aften, i silende regnvejr. Hun bliver slået ned bagfra, med en flaske og dør af sine skader, oveni forsvinder der et stort pengebeløb fra damens taske.

Hun kommer lige fra sin datters lejlighed, hvor pengene skulle have været afleveret, men på grund af en skænderi bliver det ikke til noget.

Fremgangsmåden mordet er begået på, minder meget om en gammel sag, som Carls gamle chef Marcus Jacobsen skulle opklare for år tilbage. Efterforskningen lob dengang i ring og endte som en arkiveret uopklaret sag – lige noget for Afdeling Q, mener Marcus.

Problemet er, ved at blande en gammel og en ny sag sammen, skal Carl og co til at samarbejde med de andre efterforskere på politigården. Ingen vil arbejde sammen med Carl og følelserne er gengældt.

Rose har store psykiske problemer, hun møder kort på arbejde men må opgive. Hun kan slet ikke få tingene i sit hoved til at hænge sammen og hun ender med at splitte sin lejlighed af, og derefter lade sig indlægge på den lukkede.

Det er svært for Carl, Assad og ikke mindst Gordon at hjælpe Rose, men da de bliver inviteret hjem i hendes lejlighed, af Roses søstre, ser de hvor galt det er fat. Det går op for en meget rystet Afdeling Q at deres sekretær har det meget værre end de troede…

En kommunal sagsbehandler Anne Line, med nogle år på bagen i faget, er blevet træt af sin tilværelse. Hun bryder sig mindre og mindre om sine klienter, som stort set allesammen bare sidder på deres flade hele dagen og forventer at kommunen holder røven oppe på dem, når de for gud ved hvilken gang har brugt alle pengene.

Især de helt unge kvinder der kommer svansende i modetøj, makeup og smarte støvler, har Anne Line svært ved at håndtere. De må kunne stoppes…..

Jussi har her skrevet et mesterværk. Carl Mørk, med danmarks sorteste humor, og en assistent der ikke forstår noget af det, er tilbage.

Denne roman om afdeling Q har en hektisk intensitet, hvor rablende sindsyge, hurtige biljagter og pigebander af forskellig art er i højsæde. Da en tv-hold kommer ind i billedet og Carls chef får den geniale ide at de skal følge Afdeling Q´s arbejde, kommer der noget for lattermusklerne.

Der kører mange sideløbende historier i “Selfies” men alligevel er der en god kronologi og handlingen kører sig selv, selvom den udspilles med forskellige hovedpersoner, uden at læseren “farer vild”

Forløbet omkring Rose er eminent skrevet. I flere tilfælde må man finde papirservietterne frem for overhovedet at kunne se teksten. Det er tydelig at forfatteren har sat sig 100 % ind i den sindslidelse som Rose lider af.

Afdeling Q er tilbage og opklaringen bliver flot fordelt mellem de aktive medlemmer af denne lille specielafdeling på Københavns Politigård.

Faktaboks: 

Titel: Selfies
Serie: Carl Mørck # 7
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Genre: Thriller/Kriminalroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 512
Video med forfatteren
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)