Sort sensommer

I en lysning i en skov, finder en hundelufter, liget af en ung kvinde. Hun er nøgen, har fået halsen skåret over. Hun har en lille buket skarntyde liggende på sit bryst. Det hele kunne se lidt rituelt ud .

Leder af Drabsafdelingen Daniel Trokic, finder på gerningsstedet en halskæde med lange lyse hår på. Den kan få betydning for efterforskningen. Han putter den intuitivt i lommen.

En nabo til en enlig kvinde kontakter politiet, han har i flere timer hørt gråd fra kvindens lejlighed, hvor hun bor sammen med sin lille søn, han kan ikke forstå at gråden ikke stopper.

Daniel tager en ung kollega med til kvindens lejlighed og den lille dreng er rigtig nok alene. Han sidder og gemmer sig inde i skabet på børneværelset og er gået i chok, han vil ikke fortælle noget som helst.

Efterforskningslederen kan se, at der her er tale om kvinden fra skoven. Der hænger billeder af hende og sønnen i lejligheden. Hun hedder Anna Kiel.

It nørden Lisa Kornelius er blevet overflyttet fra en speciel enhed til drabsafdelingen. Hverken Daniel eller Lisa forventer at dette bliver til gode for alle.

Anna var antropologi studerende på universitetet, og da de undersøger hendes omgangskreds, viser pilene i forskellige retninger. Hun har et par mandlige bekendte, en forsker der produceret en speciel form for lykkepiller, der ikke skulle give så mange bivirkninger, så længe man husker at tager dem. Den anden er medlem af en lokal sekt og ellers en meget forsigtig person.

Anna var gravid, men hvem af dem er faderen og hvorfor skulle hun dø ? Der er en del spørgsmål der skal findes svar på…

Dette er Inger Wolfs første bog om Daniel Trokic, og bogen bruges fint til at få introduceret ham og hans Team på godt og ondt.

Selve kriminalsagen er godt skruet sammen, den er spændende og man får lyst til at læse mere om Daniel.

Man kommer vidt omkring i dette første bind, medicinalindustrien, vaneforbrydere, psykopater og sektmedlemmer og man keder sig ikke.

Jeg hørte bogen som lydbog, og det er tydelig at det er i lydbogens barndom, dengang man fik lydbøger på CD´er. Produktionen af lydbogen er også lidt “støjende”

Jeg skal straks fortsætte med den næste i rækken

 

Faktaboks: 

Titel: Sort sensommer
Serie: Daniel Trokic #1
Forfatter: Inger Wolf 
Genre: Kriminalroman
Forlag:  People´s press
Udgivet: 2006
Sider: 283
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)