Faren

Faren Book Cover Faren
Bjørnebanden #2
Christian J.D.Dirksen
Krimi
Forlaget Genspejling
2014
Paperback
213

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Denne lille roman er bog nr 2 i serien omhandlende de Folk der arbejder omkring Politiefterforsker Bjørn Bruhn, den såkaldte Bjørnebande.

I denne historie er det hans nærmeste samarbejdspartner Vera Andersen der "fører ordet".

Tinna er flyttet sammen med den lidt ældre mand Kåre. De mødte hinanden ved en julefrokost, sød musik opstod og nu bor de sammen i hans hus.

Hun er meget lykkelig og har fundet sin livs kærlighed. Hun er gravid og synes ikke tingene kan udarte sig bedre.

En dag hun kører hjem fra arbejde, mister hun herredømmet over sin bil og kører i grøften. Da politikvinden Vera dukker op på sygehuset og kan fortælle at nogen har pillet ved hendes bil, altså at ulykken ikke  var et tilfældighed, synes hendes liv er måske ikke så lyserødt som hun går og  forestiller sig.

Det viser sig at Kåres tidligere kærester har været ude for forskellige attentater der i deres tilfælde har haft dødelig udgang. Vera mener at det er livsnødvendig for Tinna at gemme sig et sikkert sted indtil sagen er grundig efterforsket. Hun kender et rigtig godt sted ....

Bogen bliver fortalt fra flere af hovedpersonernes side, og derved bliver handlingen beskrevet fra flere synsvinkler. Dette er en utraditionel måde at skrive på, men det gør på en eller anden måde handlingen dynamisk og levende. Der er ikke nogen hop i tiden og alle er med hele bogen igennem.

 

Jeg er spændt på resten af serien og giver bogen 3 stjerner.