Drabschefen – nye sager

Ove Dahl har i mange år været drabschef på Københavns politigård.

I denne bog går han tilbage i sine erindringer og fortæller om nogle af de mest spektakulære og mindeværdige drab han har arbejdet med i sin karriere.

Amagermanden: Sagen starter som en anmeldelse af en grov voldtægt af en ganske ung pige i en kolonihave på Amager. Men efter yderligere undersøgelser viser det sig at gerningsmandens DNA findes i adskillige andre uopklarede sager.

Et tip fra en borger der mener at kende manden, bliver i første omgang ignoreret af en søvnig vagthavende politibetjent. bliver langt senere gentaget og denne gang viser politiet en del mere interesse for tippet.

 

På et hotel bliver en ung afrikansk mand myrdet, fordi han var på det forkerte hotel på det forkerte tidspunkt.

 

En tidligere bokser bliver knivdræbt udenfor en bar – de nærmere omstændigheder er meget svære at finde ud af – der er simpelthen for mange vidner.

 

Dette er et lille udsnit af de sager som bliver gengivet i denne bog – dog set fra en helt anden vinkel end den vi er vandt til. Vi kommer ind i kredsen af opdagere der skal finde ud af hvad der er sket.

Læseren bliver præsenteret for arbejdsgange, selvom mordet på sin vis er opklaret og gerningsmanden er fundet skal der alligevel iværksættes undersøgelser der stadfæster at den givne forklaring holder, og at den rigtige bliver straffet for den rigtige forbrydelse.

Spændende at se disse sager fra en ny vinkel – bliver ikke den sidste bog jeg læser i denne genre.

 

Faktaboks: 

Titel: Drabschefen 
Forfatter: Ove Dahl
Genre: Autentiske Erindringer
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2012
Sider: 340
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)