Pige under vand

Bogens handling: 

Esther Mathilde er en ung pige på 16 år. Hun er sporløst forsvundet efter en tur i byen og der bliver sat gang i den helt store eftersøgning. Både politiet, frivillige og familien søger efter den unge teenager, men uden held.

Politiet er nu kørt helt fast, de har ingen ledetråde at gribe fat i. Det allersidste chance efterforskningsleder Jan Back kan få øje på er – Chris Rantzau Cortes. Chris er gammel jægersoldat og har efter flere militæraktioner i udlandet, nu slået sig ned som privatopdager. Han har før hjulpet politiet med at finde “forsvundne” kriminelle, hvis dusøren for deres tilvejebringelse har været høj nok, ellers gider han faktisk ikke.

Da han bliver kontaktet af Jan Back afviser han blankt opgaven. Han magter simpelthen ikke lede efter en pige der nok alligevel ligger druknet i Århus havn. Det er simpelthen spild af tid, og de 10.000 kr der er udloddet i dusør er heller ikke værd at bukke sig efter. Men da Chris ser Ester Mathildes ansigt i avisen, er der et eller andet der pirrer hans nysgerrighed. Det der smil, et stewardessesmil – hvordan kan det være hendes smil ikke når øjnene ?

Jan Back har en formodning om hvad der evt kan få Chris til at skifte mening. Han beder pigens mor om at ringe til Chris og tale datterens sag. Det skader vel ikke at tale med hende, tænker Chris og allerede der har han stille og rolig taget imod opgaven.

Da han får koderne til Esther Mathildes e-mail, facebookkonto og ikke mindst hendes private noter på computeren, viser der sig et billede af den unge pige ingen havde set komme, hun har rodet sig ud i større problemer end en 16 årig pige burde gøre.

Ved siden af sagen om Esther Mathilde har Chris kvindeproblemer. Han har et meget løst forhold til sin afdøde brors tidligere kæreste, som nu er blevet gift igen. En ung journalist opsøger Chris på en cafe, hun ser hammergodt ud, da hun laver en meget kritisk artikel om Chris´indblanding i Ester Mathilde-sagen, er han jo lige nødt til at forholde sig til hende også.

 

Anmeldelsen: 

Dette er første bind i en planlagt serie om dusørjægeren Chris Rantzau Cortes. En yderst usympatisk, egoistisk og mandschauvinistisk en af slagsen. Han har kun sig selv, og har svært ved at lukke andre ind. Men alligevel holder han 100 % som hovedperson. Han får udført sit arbejde og er ikke bange for noget eller nogen. Han beder ikke om hjælp og er i bund og grund en klassisk helt. Det er tydeligt at der er tale om en introduktion af Chris og hans omgangskreds – der kommer meget mere…

Bogen tager læseren med ud til en rockerborg, på jagt efter ganske almindelige mænd med uheldige tendenser. Eftersøgning af Esther Mathilde fører til en hjemmeside, hvor unge kvinder lokkes til sex med ældre mænd, for store pengebeløb – også kaldet sugardating.

Bogen er godt opbygget og man er underholdt af bogens hovedperson, som man ind imellem kommer til at hade lidt 🙂  Bogen bliver det meste af tiden fortalt via Chris. Romanen handling foregår omkring Århus by. Men kunne i teorien have foregået et hvilket som helst sted i Danmark.

Kan helt klart anbefale “Pige under vand” som klart egner sig til et varmt tæppe og en kop kaffe, nu den kolde tid kommer.

Den næste bog i serien komme, ifølge forfatteren selv, i forbindelse med Krimimessen 2019 – så er der heldigvis noget at glæde sig til.

 

Faktaboks: 

Titel: Pige under vand
Forfatter: Stephan Garmark
Genre: Kriminalroman
Forlag: Dreamlitt
Udgivet: 2018
Sider: 288
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.