Drømmetyderens død

Bentzon i personlig krise

Bogen hovedpersoner Politimanden Niels Bentzon og hans hustru Hannah Lund befinder sig i en dyb personlig krise.

Hannah har været så optaget af sit job som Astrofysiker at hun helt har glemt at passe på sig selv. Hun har slet ikke lagt mærke til kroppens signaler. Det viser sig hun har pådraget sig en livstruende kræftsygdom.

Hun vælger at taget til Schweiz, hvor aktiv dødshjælp er lovligt. Så hun selv kan vælge at komme herfra mens hun er i stand til selv at tage stilling til det.

Niels har svært ved at forholde sig til Hannahs sygdom, han synes det er meget uretfærdig og er bogstavelig talt ved at gå ned rent psykisk. Han gør det eneste han kan finde ud af for at kunne være til – går på arbejde.

Evelyn Heiberg er drømmetyder og kan oveni købet leve af det. Holder private sessioner af 2200 kr på time. Hun bliver fundet knivdræbt i sit hjem. Liggende i sin brusniche med en hvid sten knuget i hånden og kunstige negle. Politiet bliver ved med at støde panden mod muren uanset hvilket spor de forsøger at følge. Så Niels har nok at se til.

Han skal ved siden af tage stilling til om han burde skifte job. Indimellem kan han komme i livstruende situationer i løbet af sin arbejdsdag og han har to små børn at tage hensyn til. Tanken om at han bliver alene med dem tvinger Niels til at tænke over fremtiden.

Selve kriminaldelen af bogen er lige så kryptisk som Kazinski har for vane. Man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med i Hannahs del af efterforskningen, og sammenholde hendes oplysninger med dem Niels finder frem i Danmark. Der er rigelig hjernegymnastik at tage fat på.

Dog er den private del i denne bog meget dyster og sørgelig og det fjerner lidt focus fra kriminalsagen. Det har taget lidt tid at læse bogen idet man skal finde det rigtige humør frem først.

Men glæder mig til næste del om Niels Bentzon.

Drømmetyderens død lister sig lige op på 4 stjerner

Faktaboks: 

Titel: Drømmetyderens død
Serie: Niels Bentzon #4
Forfatter: A.J. Kazinski
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 393
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)