Gæsten

Efterforsker Bent Kastrup står overfor en yderst makaber sag. En kvindelig svensk forsker, Clara Sahlgren arbejder på Syddansk universitets afdeling i Kolding. Hun bliver fundet myrdet på sit kontor. Hun ligger i så mange dele, en krop nærmest kan dele i. Dette fortæller at morderen til denne voldsomme forbrydelse er yderst dedikeret, men også mentalt forstyrret i en grad der nærmest ikke er til at beskrive.

Kastrups faste makker, Aslams kone er højgravid og går i fødsel, næsten inden efterforskningen går i gang. Derfor står efterforskeren nærmest alene med opklaringen af mordet og skal have forstærkning hurtigst mulig. Chefen har fundet en afløser for Aslam, et tidligere medlem af gruppen Rikke Larsen. Problemet er bare at Kastrup ikke kun kender Rikke Larsen, de har været intimt involveret i forbindelse med en anden sag. Begge er nu i faste forhold, og deres samarbejde bliver ikke nemt at håndtere for nogen af dem.

Da Rikke Larsen forsvinder efter en tur i svømmehallen, undre Kastrup sig naturligvis over hvor hun bliver af. Han er lidt længe om at fortælle de andre i gruppen om hendes forsvinden, idet han først tror, at hun har fortrudt at hun igen er blevet en del af hans liv, og har brug for at tænke lidt over  tingene.

Kastrup tager til Sverige for at tale med Clara Sahlgrens ægtemand. Han hævder hårdnakket at han var hjemme, den nat Clara blev myrdet. Men da efterforskerne ser lidt nærmere på hans Brobizz – siger den noget andet. De beslutter sig for at se lidt nærmere på ægtemanden.

Claras nærmeste kollega har kontor lige overfor hendes på universitetet. Rengøringsassistenten der fandt liget, undrede sig lidt over at døren til hans kontor stod åbent da hun mødte ind, den dag Clara blev myrdet, det gør den ellers aldrig. Da kollegaen vælger at tage på kursus lige efter mordet på Clara, kan det tolkes som om han stikker af fra noget.

Rikke Larsen har været væk i nogle dage, da der dukker en SMS op på Kastrups telefon – med kun et ord i. Hun er i en kælder, men der står ikke hvor den kælder er !

 

Gæsten er rigtig velskrevet og intensiteten er i store dele af bogen virkelig underholdende og fængslende. Det meste af romanen følger man efterforsker Kastrup, men man er også til tider inde i hovedet på morderen, uden at det hjælper læseren med at opklare hvem det er.

Der er mange mistænkte og de personlige relationer hovedpersonerne (Kastrup og Rikke Larsen)har, giver et ekstra krydderi til læseoplevelsen. Der kommer hele tiden nye oplysninger om de personer der er impliceret, på den ene eller anden måde, i sagen og der kommer en del twists, hvor mistanken skifter ansigt.

For engangs skyld foregår bogen ikke i en af de sædvanelige storbyer (København, Århus). Der er hovedsæde i Kolding og det er forfriskende at få lært en ny by at “kende”.

“Gæsten” er tredje  roman af Robert Zola Christensen, med Bent Kastrup i hovedrollen, og det bliver spændende at se hvad den næste sag kommer til at handle om.

 

Faktaboks: 

Titel: Gæsten
Forfatter: Robert Zola Christensen 
Genre: Kriminalroman
Forlag: Gyldendal 
Udgivet: 2017 
Sider: 338
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.