Dø igen

Safari med forhindringer

Dø igen Book Cover Dø igen
Rizzoli og Isles
Tess Gerritsen
Thriller
Jentas forlag
2015
350

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Vi følger i denne amerikanske thriller makkerparret Rizzoli og Isles. De er henholdsvis retsmediciner og kriminalbetjent.

De arbejder begge med en makaber sag. . En kendt rigmand i Boston har fået tilbudt et meget dyrt og sjældent dyreskind. Et stort kattedyr har måtte lade livet i en zoologisk have og for at få flere penge til de andre dyr har de solgt skindet til rigmanden.

Den eneste betingelse er at det skal være en bestemt konservator der skal udstoppe dyret. Denne konservator bliver fundet myrdet på en meget speciel måde. Han er hængt op som kun en jæger ville hænge sit nylig skudt dyr op...

Da flere lig dukker op i ældre sager med samme fremgangsmåde er sagen ikke helt så enkelt endda. Især ikke da et meget vigtigt spor ender i Sydafrika.

Der kører to sideløbende handlinger. Den nutidige med efterforskningen af drabssagerne og en safari på savannen i Afrika der foregik 6 år tidligere. På logisk vis bliver de to sager kædet sammen til sidst.

Det er tydelig at der er gået et par bøger siden "kirurgen" idet de to hovedpersoner har en del oplevelser sammen som vi som læsere ikke har været en del af - det er lidt ærgerligt. Men gætter på bøgerne der ligger imellem ikke er oversat til dansk.

Det er en meget handlingsmættet historie som man hurtig bliver fanget af - kan muligvis medføre at man ser lidt anderledes på sin huskat bagefter....

Giver bogen 4 stjerner