Vand til blod

Vand til blod Book Cover Vand til blod
Selma Eliassen #2
Lotte Petri
Spænding, krimi
2011
Alle
330

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Denne spændingsroman er nr 2 i rækken af serien om Selma Eliassen. Hun er den førende forsker i kemisk krigsførelse i Danmark. Det er hende der bliver tilkaldt hver gang der er mistanke om kemisk terror.

Ved en strand findes der utallige døde andefugle, dødsårsagen er tilsyneladende ikke til at se. Lige indtil man ser hvad der ligger i strandkanten. Her ligger røde alger, som er den mest giftige form for alger der findes.

En Muhammed-tegner bliver fundet død på en meget mystisk måde. Han bliver overvåget 24 timer af specialstyrker og alligevel findes han død i sit hjem.

Forbryderen fra bind 1 – ”den 5. plage” vender tilbage efter alle kunstens regler i denne her. Han bliver kaldt ”danskeren” selv om han tænker alt andet end dansk, han er religiøs fanatiker, med kun et ønske: at alle vantro skal dø !

I denne historie får han hjælp af en meget smuk dame, der får tilnavnet ”den sorte engel”. Hun bruger sit udseende til at snøre de mænd de skal hævne sig på i sagens tjeneste.

Selmas veninde Lisa har fundet et nyt arbejde. Hun er blevet assistent for en vindistributør hvor hun blandt andet bliver sat til at arrangere en stand ved en messe i Bella Centeret. Da en af kokkene i Centerets køkken falder død om midt under messen, kastes mistanken på vandforsyningen i centeret.

Bogen er intens og handlingen er meget fængslende. I bogen bliver der spillet på alle følelsernes facetter. Man bliver præsenteret for fanatismens grimme ansigt, hvor alle midler bliver brugt for at opnå terror og så meget ødelæggelse der er mulig

Man er meget underholdt og bogen er bestemt ikke for sarte maver eller dårlige nerver.

Bogen får 4 flotte stjerner.