Den tavse enke

Louise Rick er blevet leder af en ny enhed, der hører under Rigspolitiet. Den bliver kaldt P13, og skal være en slags erstatning, for det for længst nedlagte rejsehold. Det skal være en enhed der rejser rundt i landet og assistere med sager i den personfarlige genre. 
 
Til at starte med lød det som et drømmejob for Louise, det er her hendes interesse ligger, det var derfor hun i sin tid blev efterforsker. Men at sige ja, til sådan en stilling, er også en stor beslutning, idet hun samtidig vinker farvel til jobbet som drabschef i København. 
 
Det hold hun skal rejse med, er naturligvis også helt nyt og Louise kender ikke nogen af dem. Så der skal bygges relationer op. Det vil sige  alt skal alting startes op fra bunden.
 
Den første sag er et drab på en kroejer på Tåsinge. Mødet med stationslederen i Odense går ikke ret godt, han indrømmer at han har bedt om hjælp pga personalemangel, så Louise føler sig udnyttet og irriteret allerede inden hun kommer til Tåsinge.
 
Manden på kroen døde for et halvt år siden og derefter har enken selv kørt kroen. Parret har ingen børn til at overtage kroen, så derfor er overraskelsen total da holdet gennemsøger kroen. Her gør de en mærkværdig opdagelse.
 
Inde bag kroens køkken finder de et børneværelse og spor efter et barn på 4-5 års alderen. Samt en mindre legeplads i en lukket gårdhave.
Det ligner ikke kun et ferieophold, men noget mere permanent.
 
Men hvis er barnet ? Hvor er barnet ? Har dette overhovedet noget med drabet at gøre ?
 
 
 
 
Louise Rick er tilbage – så enkelt kan det siges. Forfatter Sara Blædel beviser i denne skønne krimi, hvorfor “Louise Rick -serien” skal fortsættes, i stedet for at finde et helt nyt koncept at skriver ud fra. Hun er så langt fra færdig med Louise & Co – hun har blot holdt en pause.
I “Den tavse enke” cementerer forfatteren endnu engang, hvorfor hun er en af de mest populære krimiforfattere i Danmark. Den er simpelthen ikke til at slippe bogen igen, når man først er kommet i gang. 

 

Handlingen fanger max og der er godt gang i mysterierne lige fra starten af og plottet holder 100 %. Fortællingen tryllebinder læseren og man er bare nødt til at vende en side mere, og en side mere. Der er flere forskellige hemmeligheder på den lille, nu knapt så idylliske, sydfynske ø, og disse bliver oprullet samtidig med at Louise, Camilla og Eik skal finde ud af deres interne relationer. 

Samtidig sker der også noget i København, der gør at Louise mange gange må tager op til revidering, om hvor der er mest brug for hende.  

Selve læseoplevelsen er virkelig fremragende i “Den tavse enke” idet man bliver kastet fra den ene følelse til den næste. Man når rundt på alle tangenter i sit indre, mens man læser. Man er skiftevis sur, bliver rørt og overrasket. Man er på den måde voldsom godt underholdt undervejs i læsningen. Det ender endda men at man nervøst sidder og skæver til de resterende sider – ønsker ikke at slippe historien igen. 

“Den tavse enke” er det bedste der er kommet fra Sara Blædel i flere år. Den kan på det varmeste anbefales – man er kanongodt underholdt. 

 
 
 
 
 

Faktaboks: 

Titel: Den tavse enke
Forfatter: Sara Blædel 
Genre: Kriminalroman – Louise Rick # 11
Forlag: Politikens Forlag 
Udgivet: 2020
Sider: 393
Oplæser til lydbogen : Githa Lehrman 

Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Kan lyttes som lydbog på bl.a. mofibo.