Belgravia

James Trenchard er en meget skattet købmand, som selv byens spidser benytter sig flittigt af. Han er kendt som tryllekunstneren, idet han altid kan finde selv de mest sjældne varer til den eksklusive kreds af kunder.

Vi befinder os i England i 1815, lige før slaget ved Waterloo, hvor en del engelske soldater måtte lade livet, til Napolions styrker.

Trenchard har en meget køn, livlig ung datter Sophia, der hemmeligt har en affære med en ung greve, Peter.

Peter har drevet gæk med den unge købmandsdatter, han har arrangeret et “bryllup” med den naive og uerfarne unge pige. Han har fået en soldaterkammerat til at agere præst, og de er blevet “viet” og han har herefter lokket Sophie til at fuldbyrde bryllupsnatten.

De mødtes en sidste gang til at bal der blev arrangeret af Peter´s mor, grevinden. En del af gæsterne undrede sig meget over at byens købmand og hans familie deltog i et så fint bal. Peter og Sophia skjuler derimod ikke deres følelser for hinanden og de er nærmest uadskillige hele aftnen.

Festen får en forfærdenlig afslutning idet en udmattet, træt og oprørt soldat ankommer til ballet med foruroligende nyt. Napoleon er på vej med hele sin styrke og alle må bryde op med det samme. Det er sidste gang de ser noget til Peter. Han dør på slagmarken.

8 måneder senere dør Sophia i barselssengen og efterlader sig en søn, Charles. Ingen ud over den nærmeste familie kender noget til hans eksistens.

Charles vokser op hos en præst langt væk fra hans bedsteforældre, han ved blot at han er adopteret men ikke hvem hans forældre er.

Købmandens kone bliver ved en tilfældighed inviteret til te-selskab 26 år efter det famøse bal. Det er selvsamme Grevinden der afholder selskabet og der bliver rodet i de gamle gløder…

Hvis man er til “Downton Abbey” og “Herskabs og Tjenestefolk” så er Belgravia helt klar et must. Den er fremragende skruet sammen. Man  bliver helt revet ud af sin egen verden og bliver smidt ind i handlingen i 1800 tallet. Den er meget spændende og rigtig flot beskrevet.

Personerne er godt gennemtænkt og der er skruet helt op for intriger og rænkespil.

Den kan helt klart anbefales til en trist sommerdag, hvor vejret tvinger os indendørs.

 

Faktaboks: 

Titel: Belgravia
Forfatter: Julian Fellows
Genre: Skønlitteratur
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 435
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)