Skyggemord

Jakob Fink er freelance journalist. Han lever lidt fra hånden og til munden lige nu. Han er fraskilt for nylig og har ikke helt vænnet sig til denne nye status. Hans ekskone ringer kun til ham for at minde ham om de penge han fortsat skylder hende. Som hun skal have – i går.

Derfor tager han de job der byder sig. Helsingørs lokale reklameavis skal bruge en artikel om det nye flygtningecenter der skal åbne. Der er en del sygdom på avisen derfor ringes Jakob nu op. Han har virkelig ikke lyst til at skrive historien, men af økonomiske årsager tager han alligevel afsted.

Journalisten bliver taget vel imod og møder med det samme Delavan, en uledsaget flygtningedreng fra Syrien. Jakob er meget interesseret i at møde Delavan igen, for at lave et portræt af en dreng i denne sårbare situation. Måske kunne han gøre den så interessant at en af de store aviser ville købe den. Så Jakog og Delevan aftaler at de skal mødes dagen efter – Delavan ønsker sig en fodbold, dette skal være hans betaling for interviewet.

Under besøget møder Jakob Fink også røde kors medarbejderen Sheila, som han straks fatter sympati for. Så her var endnu en grund til at vende tilbage til centeret.

Dagen efter da Jakob kommer tilbage til flygtningecenteret er Delavan væk. Ingen ved øjensynlig hvor han er blevet af. På centeret siger de bare, at han nok er blevet træt af livet i lejeren. Måske er han taget tilbage til der hvor han kommer fra, eller måske til København for at gå i byen. Naturligvis har de meldt det til politiet, som de skal også er der ikke mere de vil gøre ved det.

Jakob synes det hele er lidt mystisk, især fordi han havde den aftale med drengen. Det var en besynderlig og meget pludselig beslutning. Jakob lugter noget fordækt og beslutter sig for at undersøge det lidt nærmere. Mystikken breder sig da Sheila også tilsyneladende forsvinder fra jordens overflade.

 

”Skyggemord” er første roman i serien om journalisten Jakob Fink. Det er en rigtig god start på en krimiserie. Vi bliver introduceret godt til hovedpersonen og hans personlige kampe med skilsmisse, diabetes og manglende job. Men han er jo ikke journalist for ingenting og han har en nysgerrig næse.

Han ved hvem han skal henvende sig til for at få de oplysninger han skal bruge i sin research. I dette tilfælde skal han i forbindelse med Delavans fætter der er tidligere bandemedlem og det øger intensiteten i handlingen betragtelig.

Bogens skurk er godt udtænkt – han er af den virkelig grumme slags, der får selv den mest hårdkogte læser til at krumme tæer. Plottet holder langt hen af vejen og man er godt underholdt.

Forfatter Morten Remar er god til at beskrive stemninger og personligheder. Fortællingen er sammenhængende og nem at læse og følge med i. Det er ikke en bloddryppende krimi med udpenslede detaljer, men der er nok til at sætte fantasien i gang. Min eneste anke er at der nok er for meget diabetesrelaterede beskrivelser med – mange blodsukkermålinger og insulinindtagelser – bliver for mange gentagelser.

Jeg vil glæde mig til næste bind i serien udkommer, så jeg kan lære Jakob Fink lidt bedre at kende.

Skyggemord har før været udgivet som en Storytel Original. 

 

Morten Remar har ligeledes skrevet : 
Amok
Detonator
Den Sporløse 

Faktaboks: 

Titel: Skyggemord 
Forfatter: Morten Remar 
Genre: Kriminalroman 
Forlag: Peoples Press 
Udgivet: 2020
Sider : 300
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)

Skyggemord kan ligeledes læses/lyttes på Mofibo, Lydbogen oplæses af forfatteren selv