Harry Potter og det forbandede barn

Harry Potter tager til teater

Der er gået 19 år siden det store opgør med Voldemort. Harry og Ginny har fået 3 børn. Den yngste Albus er lidt “skudt ved siden af” i forhold til de andre. Han skal begynde på Hogwarts skole, som sine søskende og sine forældre.

På den første tur med Hogwarts-expressen møder han Scorpius. En lidt pudsig udseende knægt, der sidder helt alene i en kupe. Hermione og Ron´s datter Rose, fraråder Albus på det kraftigste at dele kupe med den sære snegl, og vil have ham med længere ned i toget.

Den underlige dreng er nemlig søn af Draco Malfoy, Harrys værste fjende fra dengang han gik på skolen. Eller er han? Rygterne fortæller at Scorpius´mor ikke kunne blive gravid. Så hun brugte en tidsvinder til at rejse tilbage i tiden og på rejsen mødte hun Voldemort. Derfor tror alle at Scorpius er søn af den mørke fyrste, også selvom Scorpius har en næse.

Albus bliver siddende i kupeen og bliver på turen gode venner med Scorpius. Skæbnen vil også at de skal bo på det samme kollegium, Slytherin.. Det er ellers her, de elever med de mest egoistiske og mørke tendenser kommer hen.

Efterhånden som tiden går, er der ingen af drengene der er særlig tilfredse med at være på Hogwarts skolen. Alle er enten lidt bange for Scorpius eller også ignorere de ham. Albus er meget uheldig og hver gang noget ikke fungere, en kost der ikke vil lette eller en eliksir der springer i luften, griner de andre elever af ham og driller ham med hans far, den store helt. Med at æblet er faldet lidt langt fra stammen.

Lige før det 3. år på skolen hører Albus en samtale mellem Harry og Amos Diggory.

Cedric Diggory var en af deltagerne i den konkurrence hvor Harry for alvor blev berømt. Desværre blev Cedric myrdet af Voldemort lige for øjnene af Harry. Nu mener hans far at helten ikke gjorde nok for at redde sønnen.

Derfor vil han have Harry til at bruge en tidsvinder og tage tilbage til den magiske tre-kamp og forhindre at mordet sker. Men Harry, der godt ved hvad der kan ske, ved at blande sig i historiens gang, afslår.

Det synes Albus er synd for Amos og han beslutter sig for, at hjælpe den arme mand. Han slår sig sammen med Scorpius og det lykkedes for dem at få fat i en tidsvinder og mission “red Cedric” kan begynde. Det varer ikke længe før drengene ønsker de bare var taget tilbage til Hogwarts i stedet.

 

Bogen er et must for Harry Potter-fans. Den fører læseren lige lukt tilbage i troldmandsverdenen på fornemste vis. Med masser af effekter, tryllestave og magi i lange baner.

Romanen er bygget op som et skuespil, hvor der beskrives scene, tidspunkt og de medvirkende listes op, efterhånden som de har replikker. Det varer lidt inden man vænner sig til den nye måde at læse på. Men efter et par scener går det bedre.

Men hvis man aldrig har hørt om Harry Potter før, skal man ikke begynde med den her. Man bliver sat fuldstændig af. Der er tonsvis af referencer hele tiden, det er en kæmpestor hjælp at man kender personerne i forvejen og har læst alle bøger eller set alle film først.

Det eneste malurt i bægeret er at, hvis bogen skal være et skuespil, så skal scenefolkene være top professionelle. Der er mange forskellige sceneskift og der er en hel del lyseffekter, magi og personer der kan flyve.

 

Faktaboks: 

Titel: Harry Potter og det forbandede barn
Serie: Harry Potter # 8
Forfatter: J.K. Rowling
Genre: Eventyr
Forlag:  Gyldendal
Udgivet: 2017 
Sider: 370
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.