Det svageste led

Det svageste led Book Cover Det svageste led
Line Lyng #2
Lotte Dalgaard
Krimi /femikrimi
Byens forlag
2015
Paperback
188

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Romanen er nr 2 i serien om Line Lyng der er kriminalrapporter på en lille Nordsjællands avis. Der bliver begået et mord på en teenagerpige i Lines ”område” og hun bliver sat på sagen. Det viser sig at pigen er en af de stærke piger i det lokale gymnasie, hun er med til at nedgøre og mobbe de svage. Det er især gået ud over en af hendes nærmeste veninder i de yngre klasser.

I kølvandet på opklaringen af dette mord bliver en førtidspensionist på Ærø skudt – med den samme pistol som den unge pige i Nordsjælland. Umiddelbart er der ingen sammenhæng mellem de to drab. Det hele bliver ikke mindre mystisk af at der begås endnu et mord med samme pistol – på Bornholm…

Line Bliver af sin chef sendt rundt i landet for at dække Glock-mordene som sagen bliver døbt i politiet. Ved siden af sit arbejde har Line store problemer med sin kæreste. Hun har taget ham tilbage, efter han flyttede fra hende, lige før fødslen af deres fælles datter. Forholdet er langt fra problemfrit på trods af kæresten er blevet ”tørlagt” fra sit alkoholmisbrug.

Bogen er helt klart en ”femi-krimi”. Den omhandler meget følelser specielt de private Line nærer for Jonas fylder rigtig meget i bogen og skubber selve kriminalsagen lidt i baggrunden i den første halvdel af bogen. Plottet i bogen holder fint vand, ikke mindst er slutningen overraskende og bestemt ikke noget man lige regner med.

Jeg giver bogen 3 stjerner.