Elins død

På den lille sønderjyske ø Aarø, findes en ældre mand, liggende i vandkanten. Han ligger på en måde, der tydeligt viser at han ikke selv har bragt sig i den situation – et selvmord kan klart afvises. 

Det lokale politi er ikke i tvivl – de er nødt til at have hjælp til at løse denne her. Der er en del ting ved dette mærkværdige drab, der er svært at finde en mening med. Så Louise Rick og den nye rejseenhed P13 bliver tilkaldt. 

Louises bedste veninder, Camilla Lind er i personlig krise. Hun har valgt at blive skilt fra Frederik og er flyttet i egen lejlighed. Hun må hurtigt erkende at det der med at flytte og være alene om at pakke ud, det er nærmest uoverskueligt. At sidde og se på et hav af flyttekasser, der står i meterhøje stakke, giver ikke just energi til at gøre noget fornuftigt ved problemet.

Hun bliver også hurtigt afbrudt af dørklokken. Udenfor står politiet. Camillas mor har været en tur i den lokale park. Her er hun faldet på nogle glatte sten, er faldet i vandet og er desværre druknet. Camilla ved først ikke lige hvad hun skal gøre – men inden længe sidder hun i bilen sammen med sønnen på vej til Skanderborg for at finde ud af, om det i det hele taget er hendes mor der er død – og hvad skete der egentlig ?

Da Camilla ringer til Louise og fortæller om moderens død, står drabsefterforskeren i et voldsomt dilemma . – Skal hun passe sit arbejde eller være der 100 % for veninden, der lige nu er i en grusom livskrise ?

 

 

Da Sara Blædel skrev bind 9 i Louise Rick serien (Kvinden de meldte savnet) kom der en grusom udmelding. Nu ville hun lade Louise og Eik være på ferie – måske for evigt. Men heldigvis blev denne profeti ikke til virkelighed. Vi, Rick-fans, er nu blevet forkælet med yderligere 3 bind i denne fremragende serie.

Den nye skud på “stammen” hedder Elins Død, og man må sige at der er dømt underholdning, gys og mordgåder, og man bliver som krimi/Blædel – fan ikke snydt. 

Denne gang er Louise sendt til Sønderjylland, og helt ud på en lille ø, man skal sejle i 6 minutter for at komme over til. Det har klart vist sig som en ren genistreg fra forfatteren, at opfinde dette nye rejsehold (P13) idet hun nu kan sende efterforskningsholdet til en lokation hun lige har lyst til. Det giver altid noget nyt at kommer væk fra de store byer. Selvom Københavns sidegader kan være uhyggelige nok – så er den jydske hede yderst velegnet til forbrydelser der skal “gemmes væk”. 

En helt anden sideeffekt ved rejseafdelingen, er at Blædel kan skrive alle de krimier hun orker – og det glæder vi os i den grad til.

Jeg vil helt klart anbefale alle krimielskere at læse “Elins død” den er yderst underholdende og en typisk “Blædel-krimi” – med et genialt plot og oveni et skønt gensyn med hele det persongalleri der som regel omgiver Louise. 

Elins død kan læses af alle der elsker en god krimi, den kan ligeledes læses selvstændigt, men man snyder sig selv, hvis man ikke lige læser de andre i serien først. 

 

Faktaboks:
Titel: Elins død – Louise Rick #12

Forfatter: Sara Blædel 
Genre: Kriminalroman 
Forlag: Politikens Forlag 
Udgivet: 2022
Sider : 391
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

Elins død findes som ebog og lydbog på Mofibo – Lydbogen er indlæst af Githa Lehrmann