Den genfødte morder

Niels Bentzon bliver indlagt på "Sikringen"

Niels Bentzon er ansat hos politiet som forhandler. Det er ham der bliver sendt bud efter, når der en person i en selvmordstruet situation. Dette gør at han er vandt til at håndtere psykisk ustabile mennesker.

Derfor er han er det perfekte valg til en meget farlig mordefterforskning. Han skal finde ud af hvad der er sket med direktøren for “Sikringen”  Palludan er blevet forgiftet med stoffet skarntydesaft. Dette er en meget voldsom måde at dø på, drabsmetoden er kendt helt tilbage fra Sokrates tid.

Palludan der foruden at være direktør for Sikringen også er en bekendt af Niels og dette er grunden til at Niels vælger at tage opgaven.

Sikringen er det sted de mest koldblodige og psykisk ustabile fanger afsoner deres fængselsdomme. De fleste er skizofrene eller lider af andre personlighedforstyrrende sygdomme.

Niels bliver udstyret med en anden identitet og skal lade sig indlægge på lige fod med de andre fanger. Dvs med medicinering, fastholdelse og lign. Grunden til den falske identitet er at man ikke ved om det er en fange eller en af personalet der står for mordet på direktøren.

Niels skulle ellers have været på ferie med sin hustru, Hannah, men det knager lidt i forholdet og Niels synes de skal bruge tid til at tænke sig om.

Hannah tager med på rejsen men bliver nysgerrig og inden hun ser sig om bliver hun også involveret i sagen, dette bringer hende mange forskellige steder hen.

 

Bogen er spændende, fængslende og umulig at slippe igen. Jeg læste den på 2 ½ dag og kostede mig et par sene aftner. Men dette viser jo bare bogens kvalitet. Historien hænger rigtig godt sammen og har perioder hvor man næsten ikke kan få sig selv til at vende næste side.

Livet på Sikringen er rigtig flot beskrevet og sygdomsbeskrivelserne har krævet en del research, hatten af for det.

Bogen får 5 flotte funklende stjerner – glæder mig meget til 4. del i serien om de to.

 

Faktaboks: 

Titel: Den genfødte morder
Serie: Niels Bentzon #3
Forfatter: A.J.Kazinski
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2015
Sider: 434
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)