Love City

De tidligere Dansk Vestindiske øer rummer bl.a. øen St. John. Netop denne øgruppe er kendt som et ferieparadis for mange turister. Men øgruppen rummer en dyster hemmelighed. På trods af at St. John i folkeminde bliver kaldt Love City, er kærlighed ikke lige det, man i denne roman forbinder med øgruppen.

En orkan raser henover øerne, og “Love City” er hjemsøgt af en underlig sygdom. Umiddelbart ligner det malaria, det som en stor del af befolkningen har fået, men når forskerne får set lidt nærmere på fænomenet, passer diagnosen ikke helt alligevel. Men hvad er det så?

Sam Fisker er en del af det hold nødhjælpsarbejdere, der tager ned til den tidligere danske koloni, for at hjælpe. Med sig har hun et privat vagtværn.  Der består af soldaten Daniel Stoker og hans tro følgesvend “Wolfkiller”. Det går hurtigt op for gruppen, at de har andet end den mystiske epidemi at slås med. På naboøen St. Thomas regere King Malcolm. Han har samlet en hær af guerillasoldater og afrikanske pirater og gør alt for at bevare den magt han har fået.

Nødhjælpsarbejderne starter deres gerning med at få stjålet en del af nødhjælpen af netop denne oprørshær, her bliver gruppens leder skudt og nu står Sam alene med ansvaret for den resterende nødhjælp. Hun har et hold læger med til øen, for at forsøge at hjælpe områdets beboere. De har bl.a. en del medicin med, som de håber kan hjælpe. Men jo mere specialisterne får set på sygdommen bliver tanken om malaria fjernere og fjernere – bl.a. er det værd at bemærke at der ikke findes myg på øen.

Sam og Daniel må erkende, at den eneste måde de måske selv kan slippe væk fra øen med livet i behold på, er ved at slå sig sammen med King Malcolms lille hær, men er det nu også en god ide ?

 

Det er nu anden gang at brødrene Garmark har slået sig sammen om at skrive en roman. Denne gang er det også en overnaturlig gyser, og der er bestemt ikke sparet på speciel effects, superhelte, overnaturlige væsner og uhygge.

Brødrene har en meget beskrivende skrivestil. Det er ind imellem at blod, hjernemasse og andre flydende substanser nærmest vælter ud af bogen. Helten i historien ligger i hvert tilfælde ikke fingrene imellem, hvad mod og kampiver angår. Han er en regulær blanding af  “Terminator” og “Rambo”, og det er meget kærlig ment. Hovedpersonerne er godt skildret, let genkendelige og disse afsidesliggende små øer er perfekte til at skabe en uhyggelig stemning. Hvis man har læst “Rakelsminde” den forrige bog fra forfatternes hånd, så er man “advaret” for forhånd. Der er garanti for underholdning.

En ekstra bonus ved “Love City” er at man kan høre den som lydbog, oplæst af David Garmark, den ene af forfatterne. Han gør et rigtig godt arbejde, og har en meget behagelig stemme, og oplæser med et rigtig godt engagement, det er ikke nemt at slukke igen når man først er kommet igang.

Hvis man er til horror, gys og drengerøvs-action og bare ikke gider kede sig mens man læser, så er “Love City” bestemt en bog man skal kaste sig over.

 

Faktaboks: 

Titel: Love City
Forfatter: David Garmark og Stephan Garmark 
Genre: Horror – gys
Forlag: Kandor
Udgivet: 2018
Sider: 276
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.