Heksejagt

I Køge fejre man sankthansaften som vanligt med bål, midsommervise og hyggeligt samværd, men på vej hjem bliver aftenen pludselig forandret til det stik modsatte, for en lettere bedugget mand. Han finder en ung kvinde liggende død i en bæk. 

Det viser sig, når man ser nærmere efter, at hun ligger lige nøjagtig det sted hvor Heksen Mette Banghors tilbage i middelalderen indrømmede at hun havde fremmanet djævelen. Det har man ikke glemt i Køge…

Da Filippa Falkenberg ankommer til byen, kan hun med det samme mærke at denne sag om den druknede kvinde ikke bare er et selvmord, som man ellers først troede. Derfor indser hun hurtigt at det ikke er en sag hun selv kan håndtere.

Da hun møder en ostehandler der har en ost kaldet “Gamle Verner” kommer hun til at tænke på hendes tidligere makker Bundgaard. Han kunne snildt bruges i denne sag. Da det så viser sig at han ovenikøbet er kommet i “bad standing” på sin arbejdsplads, kan han ligeså godt holde “orlov” i Køge.

Det viser sig at Bundgaard ikke er ukendt i Køge – han har en fortid her og kender en del til den side af byen, der ikke er almindelig kendt. Dette er til stor hjælp i efterforskningen – men spørgsmålet er om Filippa kan få køgenserne til at tale frit nu hvor hun har fået Bundgaard med på holdet ?

”Heksejagt” er bind 2 i serien om Efterforsker Filippa Falkenberg. Den er skrevet af forfatterparret Lisbeth Zornig og Michael Lindholm. 

Deres hovedperson Filippa Falkenberg er en kvinde der har nogle lig i lasten. Hendes familieforhold er ret betændte og hun er single, ikke helt efter eget ønske. Det samme gælder hendes makker Ole Bundgaard. Dette gør dem til et ideelt makkerpar idet ingen af dem har noget særligt de skal, og derfor kan efterforske når som helst.

Denne bog har en dejlig uhyggelig baggrundshistorie. Vi kommer med tilbage til et af danmarkshistoriens mest uhyggelige kapitler. Dengang man jagtede hekse. Påstanden i bogen er, at der fortsat er nogen der dele denne tro, og det giver en grum stemning bogen igennem.

Skal dog lige tilføje at bogens dystre undertoner er ikke så grafiske, at alle ikke kan være med. Man skal ikke snyde sig selv for denne krimi. Det er tydeligt at forfatterne har en god rutine i at skrive spændende historier, der underholder enhver kræsen krimielsker.

Som en lille ekstra “dessert” kommer hovedpersonen fra første del i bogserien (Vredens druer) Jack Nielsen pludselig op i Køge og Filippa får nok at gøre med at deale med ham, ved siden af den kriminalsag hun efterforsker.

Bogen findes både som fysisk bog og som Original på streamingtjenesten Mofibo 

Faktaboks: 

Titel: Heksejagt – #2 af serien om Filippa Falkenberg 
Forfatter: Lisbeth Zornig & Michael Lindholm
Genre: Krimi
Forlag: Forlaget Falco / Mofibo 
Udgivet: 2023
Sider: 428
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen..