Tabu

Jeanette har i flere uger været på familiens private sydhavsø. Enhver mands drøm, om et liv i sus og dus i troperne. I fred og ro, hvor man kan koble af fra hverdagens stress og jag. Hun har i mange år drømt om at kunne holde jul under sydlige himmelstrøg og nu skal det være.

Hun er taget i forvejen for at forberede julen, men det er nu ikke blevet til så meget. Nu er hun imidlertid begyndt at få lidt nerver på. Var det nu en god ide ? Kan hun danne de rammer der skal til for at holde en god dansk jul på den isoleret, men luksuriøs ø ?

Millionæren Klaus Sonnenberg, mener at han har givet sin kone det hun har ønsket sig, altid. Så han støtter selvfølgelig op omkring dette jul-halløj og gør hvad han kan for at det kan lykkedes – endda et sidste øjebliks-indkøb af et absolut gyseligt juletræ, inde fra fastlandet.


Sønnen Birk, er absolut ikke tilfreds med disse ”julehyggeplaner”. Han hader allerede øen inden han ankommer. Det er alt for varmt, men hvad værre er – der er ingen internet. Han lever som professionel gamer, og hvis han holder bare et par dages pause så bliver hans ”skills” rustne og han bliver langsom. Måske bliver han ligefrem erstattet permanent af det hold han er en del af.

Ulrikke tager også den lange rejse til denne luksuriøse ø, for at tækkes forældrene. Hun har sin kæreste med, Adam. Allerede da de ankommer fornemmer faderen at der er et eller andet lusket i deres indbyrdes forhold, De minder ikke om rigtige kærester, for øvrigt er Adam ikke Carl Johan, datterens tidligere kæreste. Han var et rigtigt mandfolk og meget vellidt – i hvert fald af Sten.

Jeanette er lidt i syv sind med hensyn til Adam. At datteren har fundet en ryger, er i hendes øjne nærmest utænkeligt – men der er nu noget dragende over denne unge mand. Men det er jo ligemeget han kan jo umuligt være interesseret i en gammel kone på 51 år – eller er han ?

En sen aften står husets frue og ser udover øen – og pludselig ser hun skyggen af en mand. Men de skulle jo forestille at være alene på øen ? Hvor kommer han fra ? Der er ifølge bestyreparret der passer øen når de ikke er der , ingen andre på øen..

Derudover er en tropisk storm på vej – det skal nok blive en god jul.

Steen Langstrup er kendt for sine hårrejsende thrillers, og dette er bestemt et godt bud i samme genre. Den handler om Home Invation, det vil sige svær kriminalitet indenfor hjemmets fire vægge. At handlingen foregår på en øde ø, gør persongalleriet snævert og overskueligt. Men det gør også at man ikke skal se sig så meget om for at finde en forbryder og det er skræmmende, da de personer man må pege på er de nærmeste – folk man burde kunne stole på.

Oveni handler ”Tabu” om en rig, naiv kvinde i starten af overgangsalderen. Hun keder sig i sit ægteskab med sin stenrige mand. Hun har fået alt hvad hun peger på – så kan det jo være svært at finde noget at pege på man ikke har i forvejen. Det er noget af det samme med børnene, der er voksne og kun kommer hjem fordi det er jul. Familierelationerne mellem disse personer har svære kår. Den respekt der burde være selvskrevet i de bedste familier, er svær at få øje på og som det klassisk er i mange familier så er datteren fars pige og drengen får beskyttelse hos mor, mens han kæmper for at få anerkendelse af far.

Udover de interne skærmydsler giver den kommende storm og den isolerede ø en fin kullise til gru og uhygge som dukker op når man mindst af alt venter det.

Personerne skiftes til at bære handlingen, uden at der på nogen tidspunkter kommer gentagelser af samme hændelser – det giver et godt flow i bogen.

”Tabu” er uhyggelig, uforudsigelig, foruroligende – men bestemt spændende.

 

Faktaboks: 

Titel: Tabu 
Forfatter: Steen Langstrup 
Genre: Thriller/Gyser 
Forlag: 2 feet Entertainment 
Udgivet: 2019
Sider : 278
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)