Stenhuggeren

Fortiden bestemmer fremtiden - i Fjällbacka !!!

En lille pige Sara, bliver af en hummerfisker fundet død. Hun er gået i en hummertejne, som fiskeren tager op af vandet. Patrik Hedström bliver sat til at se nærmere på omstændighederne omkring pigens død. Han synes i forvejen at det er meget ubehageligt at ofret er et barn, men efter at han selv er blevet far er det en ekstra udfordring.

Det viser sig at pigen ikke er druknet i havets vand. Hun er druknet i badevand og man finder aske i maven på pigen. Hun har blå mærker på halsen og er helt afklædt. Der er kun en måde at asken kan havne i mavesækken på pigen… Man skal være virkelig syg for at tvinge et barn til at spise aske..

For at det ikke skal være løgn bestemmer Patriks chef, stationens overhoved, den mand der ved mindst om hvad der foregår på politistationen, at Ernst skal følges med Patrik i opklaringen af sagen… Ernst af alle mennesker, den mest ignorante og dovne politiefterforsker af alle. Bestemt ikke et valg hverken Patrik eller Ernst er vilde med.

Saras far, Niclas er byens meget respekterede læge og hendes mor, Charlotte er veninde med Patriks kæreste Erika. Lige nu bor Sara, Saras lillebror og forældrene hos Niclas forældre. Det er ikke et specielt godt arrangement for nogen af dem. Men forholdet mellem børnenes forældre er ved at kuldsejle og for at redde stumperne, måtte de rejse fra det de havde og begynde på en frisk i Fjällbacka.

Erika går hjemme og passer deres nyfødte datter, Maja. Hun har meget svært ved at vænne sig til moderrollen. Hun kan ikke få amningen til at fungere og da Patricks mor dukker op og kritisere alt hvad hun gør, bliver situationen ikke nemmere at håndtere. Alligevel formår Erika at være der for veninden Charlotte, da hendes verden bryder sammen.

Men hvem har hjerte til at slå en lille pige ihjel? Patrik må rundt i mange kringlekroge, kæmpe sig gennem mange nabostridigheder og interviewe underlige mennesker før løsningen findes. Det viser sig at en gammel historie der tager sin begyndelse i 192o´erne er starten på hele affæren.  Historien om en rig mands datter, der nærmest for sjov forføre en ung stenhugger og derefter må leve med konsekvensen af sine handlinger, og det er ikke lige noget der passer damen…

Denne bog er nr 3 i serien om de sære mennesker i Fjällbacka. Vi er ved at kende hovedpersonerne i serien nu. Erika Falck som er forfatter, der i denne roman er på barsel. Patrik Hedström, en ung politibetjent, der forsøger at klare sig blandt mere eller mindre kompetente kolleger på en mindre politistation.

Camilla Läckberg er fremragende til at skrue plot, handling og fortid sammen. Personskildringen er fremragende. Alene politistationen som er omdrejningspunktet i serien er befolket med en samling særheder, hvor den ene overrasker mere end den anden. Når man først er taget fat på en bog af Läckberg, ligger man den ikke lige fra sig igen. Når den slutter har man lyst til at tage den næste i serien frem.

 

Faktaboks: 

Titel: Stenhuggeren
Serie: Erica Falck & Patrik Hedström # 3
Forfatter: Camilla Läckberg 
Genre: Kriminalroman
Forlag:  People´s Press
Udgivet: 2017 
Sider: 474
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)