Synderen

Mystik på klosteret

Retsmedicineren Maura Isles kaldes ud til et dødsfald på et kloster. En meget ung nonne findes dræbt i den kirke der ligger ved siden af klosteret. Lige inden for døren til kirken findes ligeledes en nonne. Hun er tilsyneladende overfaldet af samme gerningsmand, idet hendes skader minder om afdødes.

 

Maura får selskab af Kriminalbetjent Jane Rizzoli. De to kvinder begynder at undersøge de nærmere omstændigheder, på det kloster begge nonner tilhører. Klosteret er beboet af lutter ældre kvinder, der alle lever en beskyttet tilværelse indenfor murerne og det virker umiddelbart mærkværdigt at så ung en kvinde vælger at leve sammen med den ældre generation af egen fri vilje.

 

Ved obduktionen af kvinden viser det sig, at hun har gennemgået en graviditet for ganske nylig. De finder barnet i en nærliggende sø. Han er fint svøbt ind i et uldtæppe, og nu tyder meget på at den unge kvinde var ude på at gemme sig i klosteret. Jagten på faderen går ind i håbet om, derigennem at finde morderen.

 

Maura Isles bliver kaldt ud til endnu et mord. I en gyde, i den mere usle del af byen, findes liget af en kvinde. Hun ser meget besynderlig ud, idet hun har udslæt over det meste af kroppen – det man kan se af hende. Endnu en gang må retsmedicineren erkende, at hun endnu ikke har set alt. Kvinden bærer spor af en sygdom der var fremherskende i middelalderen – men det kan jo ikke passe ! Og hvad gør hun her ??

 

Synderen er nr. 3 i rækken om makker-parret Isles og Rizzoli. Idet hovedpersonerene er henholdsvis politikommissær og retsmediciner, giver det muligheden for at tilføre historien et teknisk twist. Der er mange patologiske, medicinske og tekniske betegnelser og beskrivelser. Disse bliver dog forklaret tilstrækkeligt så ”almindelige” læsere kan forstå hvad der foregår.

 

Dette er kendetegnende for Tess Gerritsens skrivestil. Idet hun selv er retsmediciner forstår hun at udnytte sin viden til glæde for hendes læsere. Vanen tro opbygger forfatteren en stemning i bogen der er helt unik. Du er med på første række hele tiden og gryden bliver holdt i kog.

 

I denne roman fylder de to hovedpersoners privatliv en hel del. Men idet der er bog nr 3 i serien er det på tide, at vi lære dem lidt bedre et kende, på privatfronten. Især Maura Isles har været lidt at et mysterium i de andre bøger.

 

”Synderen” kan sagtens læses selvstændigt, men det ville være synd at snyde sig selv for de andre bøger i serien.

Faktaboks: 

Titel: Synderen
Serie: Isles & Rizzoli #3
Forfatter: Tess Gerritsen
Genre: Thriller / krimi
Forlag:  Jentas
Udgivet: 2016
Sider: 350
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.