Havhvepsen

En meget rig direktør må erkende at hacking er mange ting. En ukendt stalker bliver  ved med at sende ham SMS beskeder. Ordlyden af disse beskeder bliver mere og mere foruroligende.

Beskeder som : Hvordan har du det ? Du må ikke ignorere mig ! Samtidig med at SMS-beskederne tikker ind bliver erhvervsmanden dårlig. Han får en knugende fornemmelse i brystkassen, bliver stakåndet og falder sammen på gulvet. Ude på villaens terrasse ikke langt fra direktøren, står en person i mørkt tøj. I favnen har han en computer – den har hacket millionærens pacemaker… 

Da ophavsmanden til disse beskeder skriver, at hvis erhvervsmanden bare gør hvad han siger – så sker der ikke mere, begynder det at lugte af afpresning. Forbryderen vil have penge – rigtig mange penge….

Først tager den magtfulde erhvervsmand ikke rigtig situationen alvorlig – slår det lidt hen. Den slags teknologi findes ikke ! Men en ny SMS om et snarligt møde på Fields parkeringsplads – med pengene anbragt i en sportstaske – får direktøren på andre tanker. 

Anna Blaafalk er tilbage i tjeneste hos afdelingen for personfarlig kriminalitet på Københavns politigård. Hun er ved at være ovenpå efter et grimt skudsår. Hun forsøger nu sammen med sin kollega Anders Axelsen at finde hoved og hale på hele miseren. Men sporene fører ingen steder hen.

Drabschef Victor Bach er ikke i tvivl om at de er nødt til at bruge en person med godt kendskab til hackerverden. Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3 – Nationalt Cyper Crime Center, indvilliger i at hjælpe dem, selvom han egentlig ikke er tilknyttet gruppen længere. Det bliver lidt mere omfattende end Dieter havde forestillet sig. 

Tommy Thorsteinsson har endelig skrevet opfølgeren til den virkelig spændende thriller “Ensom ulv” som han debuterede med sidste år. 

“Havhvepsen” er bestemt en værdig “2´er”. Det er en virkelig spændende og fængslende krimi/thriller. Hvor faren er usynlig og ligger og lurer omkring hvert et hjørne, og gerningsmanden kan være hvem som helst.  

Hovedpersonerne (politifolkene) går igen fra bog nr 1, og vi lære dem blot endnu bedre at kende i denne her. Der er kommet en del mere gang i de personlige relationer, politifolkene imellem og det er ganske hyggeligt. Der er endda et par kærlighedsscener der er virkelig smagfuldt skrevet, så man bare sidder tilbage med en sød fornemmelse i maven..

Men vil så i samme åndedræt sige – når det så bliver grumt – så skal man virkelig spænde sikkerhedsselen. Der bliver ikke sparet på uhygge, voldsomme detaljer og dramatik. Man bliver overrasket gang på gang. Gerningsmanden er totalt uforudsigelig – og det kan vi jo godt lide !

Man kan sagtens læse “Havhvepsen” uafhængig af “Ensom Ulv” – men man bør ikke snyde sig selv for bind 1, hvis man ikke har læst den. 

Tommy Thorsteinsson har virkelig skrevet en god krimi – med et solidt persongalleri – der kan holde mange flere krimier fremover – det vil jeg glæde mig til.. 

 

Forfatteren har også skrevet:

Ensom ulv 

 

Faktaboks: 

Titel: Havhvepsen
Forfatter: Tommy Thorsteinsson 
Genre: Krimi/Thriller 
Forlag: Forfatterskabet 
Udgivet: 2019
Sider: 332
Bedømmelse:   (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.