Jeg får døden

Præst som efterforsker.

Jeg får døden Book Cover Jeg får døden
Ann-Marie Kjeldberg
Krimi, spænding
Candied Crimes
2015
391

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Ester og Minna har kendt hinanden fra de var børn. De var meget tætte veninder i skolen - men det var dengang..

Ester har uddannet sig som præst og arbejder til hverdag på et hospital. Hun støtter patienter og pårørende i en svær tid. Det er her de to kvinder mødes igen.

Minna sidder ved siden af sin nære veninde, Hellle´s dødsleje. Hellle er død af en blodstyrtning efter en operation i underlivet. Hun er lige efter udskrivelsen gået sig en tur, her har hun overanstrengt sig, såret er sprunget op og hun er død af blodmangel - ser det umiddelbart ud til.

Ester synes det hele virker lidt underligt og sammen med en kollega Andreas, psykolog på hospitalet, sætter de sig før at kikke lidt nærmere på sagen. De tager til begravelse af Hellle og her møder de hele den brogede skare af personer der omkredser Hellle og Minna, og lysten til at opklare dødsfaldet bliver ikke mindre.

Det viser sig at Minna ikke længere bare er Minna - hun hedder Minnanette efter besøg hos nummerlog og hun er blevet medlem af en sekt drevet af foreningen "Jurten"

Præsten og Psykologen melder sig til en kursusweekend for at se sekten lidt nærmere an og måske komme lidt tætter på gåden omkring Hellle´s død og dette viser sig at blive en  interessant, dyr, men også livsfarlig ide.

Jeg får døden, har et fint intensitets niveau og du holdes rimelig fanget af handlingen. Læseren kommer med på en rejse i fanatismen verden og får svaret på hvorfor mange føler sig draget af det fællesskab der findes i den slags minoriteter, på trods af at koster på hjemmefronten.

Man får historien primært af de to hovedpersoner, der i deres jagt på sandheden møder en del personer med mere eller mindre tilknytning til de to kvinder, mordgåden kredser omkring.

Jeg vil give bogen 4 stjerner og glæder mig til mere fra den kant.