Fanden på væggen

På jagt efter kidnappet pige

David og Helene har et lille firma. De tilbyder detektivarbejde for private og andre virksomheder. Det er alt fra utroskab til svindel med arbejdspladsens finanser de arbejder med . Ved siden af fotografiske beviser af synderen udfører mændene på firmaet andre små tjenester for kunden. Huskekager der gør at synderen ikke lige glemmer hvad de har gjort lige med det sammen.

De bliver kontaktet af en advokat. Hans klient har en datter der blev kidnappet for et par år siden. Politiet kan ikke komme længere i sagen og har henlagt den.

Nu har moderen modtaget et billede i sin mailbox, af en lille snavset pige, der godt kunne passe rent aldersmæssigt. Samtidig får de udleveret et billede af en mand med en karakteristisk tatovering der muligvis har noget med sagen at gøre,

David har en kontakt hos politiet der kender manden. Mandens ejendom bliver fundet David braser ind i huset for at konfrontere ham. Men den formodede gerningsmand har set dem komme og flygter ud af bagdøren og lige ud foran en lastbil. Så nu er gode råd dyre.

Helena undersøger hvilke andre forældre der har lidt den samme skæbne. Sagen er en hård nød at knække, idet de ofre de finder, tilhører den nederste trin af samfundets sociale stige og ingen af dem er specielt meddelsomme.

Men tanken om den lille bortførte pige, er den benzin der får dem til at fortsætte, selvom ingen af dem egentlig har lyst til at være der hvor de er, det meste af bogen igennem.

Personerne i denne bog bliver udførligt beskrevet, både hvor de kommer fra og hvilket liv de fører nu, samt deres indbyrdes forhold og denne del af bogen er særdeles godt gennemarbejdet.

Der er en hel del voldsscener i romanen som bliver beskrevet meget grafisk og leder en til at tro, at hovedpersonerne er lavet af granit eller også er de totalt følelsesløse.

Bogen er meget anderledes end de almindelige krimier og det er en god ting, især at den er ret uforudsigelig.

 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Fanden på væggen
Forfatter: Palle Schmidt
Genre: Krimi/Thriller
Forlag:  Calibat 
Udgivet: 2016
Sider: 345
Bedømmelse:  3 out of 6 stars (3 / 6)