Bag din ryg

I en af de mest fashionable frisørsaloner i Stockholm, arbejder Stefano, han er ejer af Salon de Luca. Jenny en dygtig frisør, der har arbejdet i salonen i flere år. Angelina er den nye, unge frisør i teamet.

Angelina er nærmest lige komme ind fra gaden af. Hun fortæller Stefano, til ansættelsessamtalen, at lige netop Salon de Luca, er grunden til, at hun i det hele taget er blevet frisør. Hun vil for alt i verden arbejde her, og Stefano ser sig ude af stand til at afvise den unge kønne pige. Han er fuldstændig bjergtaget, og forundret over, at sådan en køn ung pige, vil arbejde for ham Det eneste der irritere ham lidt er, at hun har en funklende diamantring på sin ringfinger, så han må jo hellere holde fingrene væk. Han spørger en enkelt gang efter hendes svendebrev, men får et lidt svævende svar, og siden er der ikke blevet talt om det.

Jenny er godt og gammeldags jaloux, på alt den opmærksomhed som Angelina tiltrækker sig. Angelina bliver lynhurtig Stefanos kæledække og kan tillade sig alt. Selv Jennys kunder får hun møvet sig ind på. De dyre frisørsakse som Jenny har anskaffet sig igennem årene, forsvinder på en eller anden mystisk måde, og dukker op på Angelinas vogn.

En af de faste kunder i salonen, en rig kvinde, finder en morgen sin mand myrdet i familiens køkken. Angelina har igennem et stykke tid, set det komme. Hun har synske evner, som hun har haft fra barnsben af. Hun så også sin lillebror drukne, inden det skete. Men dengang havde hun ikke forældrens opmærksomhed, det hele gik til drengen i familien, så hun fortalte ingenting. Det gør hun heller ikke denne gang.

En dag dukker en kvinde op i Salon de Luca. Hun vil tale med Mona. Angelina afviser på det kraftigste at hun kender en Mona og hun skynder sig at luske ud bagved. Efter ” Mødet med fortiden” bliver Angelina humørsyg. Hun er fraværende og begynder at bide lidt af sine kolleger, selv Stefano.

Jenny beslutter sin nu for at finde ud af, hvem den yndige pyntedukke egentlig er. Hun følger efter hende en dag fra arbejde af, og hun bliver overrasket, da hun finder ud af hvor Angelina skal hen.

 

“Bag din ryg” er starten på en ny trillogi, her har vi lært personerne at kende og ved en del om deres indbyrdes relationer, baggrund og forhold. De har alle forskelligartede problemer på privatfonten og den ene katastrofe efter den anden lurer i kulissen.

Alt i alt en udenmærket start på serien. Stort set hele handlingen foregår i Salon de Luca, der er lige en enkelt afstikke til et slot, hvor en bekendt af kronprinsessen holder polterabend og gerne vil have Stefano og en assistent til at ordne hår på gæsterne.

Selve handlingen i bogen beskrives skiftevis fra alle tre hovedpersoners side. Det er naturligvis også her vi finder alle hemmelighederne, de går og gemmer på i dagligdagen. Det bliver spændende at følge livet i salonen i de næste 2 bind.

 

Faktaboks: 

Titel: Bag din ryg 
Forfatter: Sofie Sarenbrant 
Genre: Kriminalroman
Forlag: Peoples press
Udgivet: 2018
Sider: 375
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.