Små diskrete drab/ Sprækken

Små diskrete drab: 

Lars Hvilling Hansen er Danmarks kedeligste mand – i hvert tilfælde ifølge hans hustru gennem mange år. Så hun rager alle deres fælles værdier til sig, finder sig en ny mand og Lars må nu begynde forfra. 

Han mener så, at han må arbejde lidt med sit image. Så 3 dage i en af de mest hotte frisørsaloner i byen og Lars er ifølge ejeren af salonen “lige til at spise”, men Lars må erkende at personlig pleje af denne kaliber er en temmelig dyr affære. Bankkontoen er rungende tom. 

En dag, Lars er til behandling hos frisøren, overhører han en samtale mellem to kvinder der helt klart tilhører overklassen. De taler om unge elskere og deres rige, men lidt grå ægtemænd. De to kvinder bliver fnisende enige om at de ville give en pæn sum penge for at slippe af med “den gamle model” så man kunne få en ny og yngre. 

Lars Hvilling Hansen har meget lange ører …

 

Sprækken: 

Politikommisær Bernd får en urovækkende telefonopringning en tidlig morgen, lige inden han skal på arbejde i Dortmund. 

Ikke ret langt fra egen bopæl, en lille by 50 kilometer fra Dortmund, er to ældre mennesker fundet døde. De har begge fået halsen skåret over. Bernd må lige tage derover og se nærmere på omstændighederne omkring dobbeltdrabet. 

Det lader til at ligene er blevet skubbet ud af vinduet fra 1. sal, og er landet på taget af en varebil, der stod parkeret lige udenfor huset. Tanken om selvmord virker mere en besynderligt, men bortset fra selve mordstedet, står alting urørt. Umiddelbart ligner det ikke at der har fundet en kamp sted. Men hvad er der så sket ? 

 

Disse to noveller er en genudgivelse. Fordelen er, at nu er de samlet i en lille sød booklet. Små diskrete drab er før udgivet i forbindelse med en novellesamling “Liv for Liv” hvor den hed “Små pikante drab”.  Novellen blev første gang udgivet i 2011. 

Sprækken blev første gang lavet som små booklets i forbindelse med “Krimimessen” i Horsens i 2015. 

Denne lille novellesamling er genial f. eks. hvis man mangler et påskeæg til en ven der elsker krimier. God at putte i tasken om bord på flyet, på biltur eller blot med ud i haven nu til sommer. Begge krimier er som kriminoveller skal være – et lille godt gys. 

Som det er vanligt for Jussi bliver man overrasket, smiler lidt, gyser lidt og Jussi er jo god til at tviste handlingen så selv en lille kort beretning tager fusen på læserne. Virkelig underholdende og klart en genlæsning værd. 

Så har du ikke læst disse noveller endnu, eller trænger til en genopfriskning så er muligheden her. 

 

Faktaboks: 

Titel: Små diskrete drab /Sprækken
Forfatter: Jussi Adler-Olsen 
Genre: Kriminoveller 
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2019
Sider: 114
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.