De uegnede

Jagten på Realitystjerner er gået ind.

De uegnede Book Cover De uegnede
Sebastian Bergman serie # 5
Hjorth og Rosenfeldt
Kriminal-serie
Hr Ferdinand
2015
alle
422

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Sebastian Bergman er blevet fast medlem af Rejseholdet, som kriminalpsykolog. Vanja har mere eller mindre accepteret at Sebastian er hendes far - men hun har flere problemer med sin mor og stedfar. Hun har svært ved at tilgive det svigt hun føler fra deres side. Sebastian har derimod svært ved at finde ud af hvilket ben han skal stå på, når han er i nærheden af sin datter.

Sven Cato den ældre, optræder som journalist. Han inviterer reality-stjerner. bloggere og andre offentlige personer med( fra hans synspunkt) alternativ intelligens, til at blive interviewet til unavngiven avis. Disse stjerner øjner chancen for yderligere eksponering og slår til. Problemet er, at de ender i et klasselokale - men et spørgeskema clipset fast på ryggen, med narhat på hovedet og skudt i panden af en boltpistol.

Rejseholdet er på totalt bar bund, han efterlader slet ingen spor, mobilopkald eller andet der kunne fælde ham. Endelig foreslår Sebastian at de tager alternative midler i brug for at lokke ham frem - offentlig ydmygelse - det viser sig både som en god og meget, meget dårlig ide.

Det er klart en stor fordel hvis man har læst de foregående bøger i serien omkring rejseholdet og Sebastian Bergman, der er rigtig mange intriger og personlige forhold omkring alle i Rejseholdet man kun kan vide, hvis man har baggrundsviden fra de andre bøger.

Men har man læst de andre, er det jo som at være sammen med gamle venner. Hjort og Rosenfeldt er eminente til at lade alle personer i rejseholdet "føre ordet". De har alle en spændende historie som bliver mere og mere fascinerende, og som gør det svært at vente på den næste roman i rækken. Selvom Sebastian Bergman er den fremhævede person, er de andre ligeså meget hovedpersoner som han er.

De uegnede får 4 store strålende stjerner