Myrdede sjæle

Tre unge mænd holder en fælles 30 års fødselsdag. Det er blevet til en kæmpefest med over 100 deltagende gæster. De holder fødselsdagen på en 3-længet gård. Hovedparten af gæsterne er i sagens natur mænd. Derfor har fødselarerne forsøgt at få lidt liv i festen, ved også at invitere nogle unge damer. Der er specielt 3 veninder der stjæler billedet. Stine, Gabi og Iben, som er unge kvinder med masser af gang i. Bare rent udseendesmæssig er de alt hvad en ung mand kan ønske sig.

Der ryger alt for meget sprut indenbords til festen, og især Stine bliver på et tidspunkt meget påvirket og må ud og have noget luft. Hun vakler ud bagved en af længerne og vil sidde lidt på en bænk og sunde sig. Hun når ikke så langt. Hun bliver passet op af en mand bagfra, det ender med en fuldbyrdet voldtægt. Manden skræmmer Stine til ikke at vende sig om da han forlader gerningsstedet. Så hun har ingen anelse om hvem af de mange mandelige gæster til festen, der har forbrudt sig. Endelig kan gerningsmanden også komme udefra – der holdt jo en Taxa på gårdspladsen.

Stine kan først efter 30 minutter tage sig sammen til at komme tilbage til festen. Den er imidlertid slut og  der er stort set ikke flere gæster til stede. Helt tilfældig er Julie, der er ansat hos politiet ikke taget hjem endnu. Hun har været ganske almindelig deltager i festen. Hun overtager straks Stine og får sendt bud efter kollegerne.

Opklaringsarbejdet starter med, at de 3 fødselarer skal skrive alle navne ned på alle de mandlige gæsterne til festen. Problemet er, at der var en del af gæsterne, at ingen af fødselarene kender. Stines to veninder lagde mærke til en fyr, der lagde voldsomt op til Stine., og hun afviste ham på det kraftigste. Denne mand skulle efter sigende sove, i en varebil der holder på gårdspladsen. Da forudrettede gik ud fra festen og over gårdspladsen, stødte hun ind i faderen til festens DJ. Han fulgte efter hende over til et stort træ, for at spørge om han kunne hjælpe hende, men hun afviste prompte.

Der er nu lagt op til en eftersøgning af en voldtægtsforbryder og sporene leder i mange retninger. Der bliver foretaget en del DNA tests af de implicerede parter, men ingen resultater påviser umiddelbart noget som helst. Pludselig dukker der en ældre sag op. En servitrice fra et hotel kommer frem med en anklage for voldtægt mod en af stationens fastansatte, og det giver en del ekstra uro på efterforskningsholdet.

 

Klaus Enghvidt Olsen har skrevet en rigtig god og spændende krimi. Det er interessant at en mand vælger at skrive om voldtægt og kvindelige ofre. Han har lavet et godt researcharbejde, omkring hvad der foregår i hovedet på både offer og gerningsmand. Der er meget voldsomme følelser på spil.

Politiets arbejde er spændende og udfordrende idet der i det her tilfælde, er rigtig mange løsningsforslag med hensyn til gerningsmanden. Der var mange deltagere i festen og der er ligeledes et par muligheder udenfor festen – en far til en DJ og en taxachauffør er med i puljen. Der er nok at holde styr på og læseren er med hele vejen. Ved siden af følger man venindernes kamp om at fortsat at være veninder og samtidig give plads til Stines følelser og det er en svær proces, både at komme tæt nok på og holde sig væk når det er påkrævet.

I Myrdede sjæle bliver der “holdt godt” på gerningsmanden og man sidder det meste af bogen og gætter med. Romanen er godt skruet sammen og svær at slippe igen når man kommer igang.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Myrdede sjæle 
Forfatter: Klaus Enghvidt Olsen
Genre: Kriminalroman
Forlag: Eget forlag
Udgivet: 2017 
Sider: 366
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.