Falkeblik

En kvinde er blevet fundet druknet i Sct. Jørgen sø i det indre København. Liget bliver fundet – stivfrossent med sin cykel liggende ved siden af sig. Da efterforskningen af mordet på kvinden går igang, bliver der mumlet om en legende der i mange år har hærget den Københavnske underverden, som mulig gerningsmand. En mand der måske har kontakter til den øverste top i politiet – en vis Napoleon. Men ingen ved hvem han er, alle rygter er bare rygter..

Den nye specialenhed, der hører under drabsafdelingen bliver ledet af Anders Axelsen. De skal bl.a. efterforske sagen om den myrdede kvinde. Men samtidig får de også en anden speget sag på nakken.

En ung pige, Nikita bliver antastet på Københavns hovedbanegård, af et fremmed par. De udgiver sig for at være model-agenter og hævder at Nikita ville egne sig perfekt til en forside i modebladet “Elle”. Den unge pige er mere nysgerrig end skeptisk og pludselig er hun væk. Albert på 15 år bliver ligeledes passet op af en kvinde. Hun vil invitere ham hjem til pandekager – og 2 teenagere er nu forsvundet fra jordens overflade. 

En berygtet terrorist kaldet ” The Taylor” er kommet til Danmark. Han er kendt for nærmest samtligt lovovertrædelser der overhovedet kan findes i retsplejeloven. Han er eftersøgt over hele verden og han har en mission der nu skal fuldføres – koste hvad det koste vil..

Den tidligere politiassistent Sara Berg er nu vendt 180 grader. Hele hendes tilværelse handler nu om at få skovlen under sine tidligere kolleger, især en bestemt kollega. Hun har kun sig selv at tænke på nu og en ny livsopgave. Sammen med vaneforbryderen, finske Jari Peikkunen, planlægger de et ophold for “The Tailor” og hans bande. De lugter mange penge, rigtig mange penge.

Efterforsker, Anna Blaafalk er i slutningen af sin sygemelding. Hun blev i forrige mission, udsat for et personligt angreb fra netop Sara Berg. Den er hun nu næsten kommet sig helt over og skal til og igang igen. Da det kommer frem at Sara Berg igen rører på sig i den kriminelle underverden, bliver Annas instinkter og hævnlyst vagt, men politichefen har en helt anden opgave til Anna – en virkelig farlig en af slagsen.

 

 

Dette er nu krimi nr. 3 i serien om efterforsker Anna Blaafalk og hendes ægtemand Anders Axelsen. Det er nu tydeligt at der ikke skal arbejdes så meget med persongalleriet, i det vi efterhånden kender hovedpersonerne rigtig godt. Så det er de folk der er omkring hovedpersonerne at der focuseres på. Bl.a. dukker Annas søster op hos ægteparret Axelsen. Det er ikke en “Happy Reunion” . Det er mange år siden at Anna sidst har set sin søster, og det har sine grunde.

Oveni kører der flere forskellige sager samtidig, så det er som læser med at holde tungen lige i munden, idet der hele tiden bliver vekslet imellem sagerne. Det er dog gjort i bedste “Thorsteinsson-stil” så alle alligevel kan følge med. 

Persongalleriet er lidt omfattende og især blandt politifolkene er der rigtig mange personer, der lige skal “stilles rigtig på plads”. Dette er medvirkende til at læseren bliver fastholdt og handlingen fænger lige fra side 1. 

Hvis man elsker en underholdende thriller, så kan man roligt give sig i kast  med en roman der står Tommy Thorsteinsson på. 

Han forstår at twiste sine historier så selv den mest erfarne læser bliver overrasket. Især i denne her tager bogen en vild drejning til sidst og ender med en dramatik, som netop denne forfatter mestre til ug.

“Falkeblik” er bestemt en mustread i foråret 2021 – man bør simpelthen ikke snyde sig selv for oplevelsen – men kender man ikke krimiserien, er det min klare anbefaling at læse “Ensom ulv” og “Havhvepsen” først. (anmeldelser til disse findes også på bloggen – klik på titlerne)

Bogen bliver i lydbogsversionen indtalt af Torben Sekov – en af mine favorit indlæsere. Han forstår at læse fængselende og har en fremragende indlevelse i stoffet. 

 

Titel: Falkeblik
Forfatter: Tommy Thorsteinsson
Genre: Thriller (Anna Blaafalk #3)
Forlag: Superlux
Udgivet: 2021
Sider: 331
Oplæser til lydbogen : Torben Sekov

Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen kan blandt andet lyttes på streamingtjenesten Mofibo. 

Bogen er en anmelderkopi, givet af forlaget. Dette gør ingenting ved min holdning til bogen.